16m,прв пат пиеше антибиотик. Прв пат ми се разболе на 11м, а на 13 тргна во градинка и од тогаш навака на 3 недели се разболуваше. Последниов пат спушти и на плуќа,ама имаше стрептокока пнеумоние во нос неизлечена и затоа добивме антибиотик
Majki ve molam sovet kerka mi ima 12 god vo Januari dobi bakterija vo mokraca ja lecevme so Amoksiklav posle dve nedeli povtorno pa piese 10 dena Pancef eve od vcera pak isti simptomi, vo Ponedelnik pak ke pravime urinokultura, no od sto moze da se povtoruva
Ве молам, дали имате искуство со зголемена вредност на железо на крвна слика, се работи за дете од 7 години.
Совет за третирање ларингитис во домашни услови. 3 и пол години. Досега одевме на одделение и ни правеа инхалации, но со коронава ми е страв. Имаме дома инхалатор. Освен со физиолоски со што може да инхалирам?
Ако се работи за ешерихија, ништо чудно, досадна и упорна е. Не секој антибиотик помага. Битно е да се одреди најдобар атб според антибиограмот, да се пијат многу течности. Чаеви, особено чај од брусница и чај од диво оригано се прилично ефикасни. Прашај доктор, на форум никој не може да ти даде терапија. Сигурно имаш број од матичниот педијатар кој го познава детето и знае како реагира на терапијата.
шо можи да е ова? Веќе една недела, од почеток беше помало па мислев дека е касната од нешто, ама уште не поминува. ИМА уште на неколку места на телото ама помали, има на образот, гушата, рачето... Не ми се носи на доктор, овде кај нас е лудница со заразени...
Внуци мои имаа и од маче им беше нив... Како флекички, потемни околу, во средина посветли. Ама викаш немате маче.. некој друг да не има па да се заразила од него? Зашто мислам и заразно беше... Вака се вика, побарај баш на нет и спореди..
Со туширање со вода блиску до тт, по цело тело, освен главата. Со 70% алкохол разреден со вода во однос 1:1, се мачка по телото. Чорапи со разреден вински оцет на врели стапала. Тоа ми текнува сега, а најефикасно се покажало туширањето.
неправилна форма се, то на рачето како долго е како драпната, исто на образот, само ова на ногата е круг, ама сите се такви рапави, суви...денеска ја гледав на лицето и згаснува. значи сите се неправилна форма само рапавоста и сувоста е иста кај сите.
Ги сликав и е пратив слика на матичната, рече дека била габична инфекција, дали нешто старо не перено сум е облекла или нешто ново од продавница... Од некоја нечистотија. А секој ден игра во еден парк а таму има мн кучиња скитници можи нешто од таму. Ми рече да ја мачкам бетаметазон и ке поминело. Фала
Пожелно е да се одмива после одење во вц по голема нужда и има еден сируп од екстркт од брусница Utisan да го пие подолг период како превентива после антибиотикот. Ова и помогна на ќерка ми иако е многу помала од твојата.
Најде малово некоја нека коцка валкана со прашина којзнае каква и за да биде проблемот уште поголем ја гризеше. Му го измив устето со сода бикарбона ама не ми е мирна душата ич. Што да очекувам??