Не знам што е, ама на маж ми откако е роден, секоја пролет исто вака му се лупат дланките. Бил на лекар стопати, не му е дадена конкретна причина. Едноставно цела кожа му се менува и после му се бебешко меки Дали и’ се потат ноџињата инаку? На мм дланките му се потат, па он мисли дека со тоа е поврзано, ама кој да знае
Синоке ја оствив без чорапи и денес цел ден боса и сега гледам нема да и се лупи, најверојатно од чорапчињата што и се потат нозете, а ем тенки чорапи и облекувам.
4 ден вo градинка, веќе сме затнати. Препoрака за исклучивo дoбри капки за нoс, имам дoма исoмар приметив дека не се нештo наj...
Добар е и оперилот, се користи од 5 до 7 дена. Ставај ја да спие на перница и ако за 5,6 дена не помине направете брис да видите за бактерија дали има. Оперилот го користев 3 пати на ден, а измеѓу два пати прскав од синомарин.
Ќерка ми 6 години веке извесно време гледам како и мирисаат прстињата на нозе ., секој ден и менувам чорапи и на вечер или и ги плакнам нозете или и мачкам крем . Дали има нешто во аптека што можам да и мачкам за да и се смири мирисот ?
Kakvi obuvki nosi? Moze zimno vreme vo cizmi i konduri da i spuruvaat povekje nodzinjata i zatoa. Ili da ne i oblekuvas slucajno po 2 para corapi ili ko sto gledam vo moja okolina hulahopki pa vrz niv corapi??? Sega se stopluva, neka nosi od onie paticinja sto dishat, ili sandaliki, a niz doma bosa pa kje vidis ima li razlika. A mackanjeto krema mislam povekje shteti od shto pomaga.
Здраво мајки да прашам моето дете од две годинки пред два дена имаше температура го носевме на др бледо црвено грло вчера направивме крвна слика се добро од денес почна да кашла што можам да дадам за кашлицата некој сируп
Земи вакви капки за очи - имаат антибиотик внатре (може и на деца да се ставаат) и мастче за очи со 1 промил флорамхеникол за да ја мачкаш И фали Д витамин, Цинк и Омега 3-6-9. Купи оние перли од рибино масло и со маслото намачкај и ги нозете По атеки имаш милион сирупи за кашлица или бапски лек - каде што во 1 литар вода ставаш едно јаболко и неколку кромида и вариш додека не дојде течноста до пола .
Тобрекс капки, овие погоре членката што ти ги постирала. Истото кај малата ми се случи пред некое време, ставав 5 дена насабајле и навечер, се среди. Се консултирав со матичната на вибер, слика и’ пратив, она ми ги предложи.
Мајки ми треба ваш совет малиот фати бактерија во нос-мрса имаше 2 дена температура и сега два дена кашла од густ секрет во грло што му се слева. Доктор препиша цетерал и ставам бактобан ама џабе еве го се дави неможе да спие и секој ден повраќа од шлајмот. Дали да пробам да инхалирам со физиолошки да го исфрли полесно или може беља друга да направам да му се спушти по дишни патишта? Докторката рече ако нема подобрување ќе мора антибиотик...