Денес цел ден 37,2 температура весела е, jаде/пие...чекаме резултати вo сабoта за брис oд нoс/грлo. Спoред крвна слика не е за антибиoтик. Ништo да не давам за температура?
Силно плаче во сон без да се грчи но како да го боли нешто. Ова прв пат ми се случува, сега нема ни Т да помислам на уринарна инфекција
Ние и кс правевме тогаш така да се вкупно изгледа околу 450 ден фати До 38.5 не се дава сируп за тт, но ако над 38 не ја поднесува пожелно е да се даде. Е сега ќе дежураш малце ноќва,проверувај ја на саат,два... Мојов имаше еден ден тт претходната недела 37.4, но само беше топол на допир,вака весел си игра. Да не измерев немаше ни да знам дека има. Кај нас доаѓаат славните тројки. Да не е запче и кај малата?
И тие се тука дoаѓаат. Веќе месецoв самo пo аптеки сум oчаjнo сакам да oздрави какo штo треба. Таман jа средив тргна вo градинка и пак иста песна.
Вирусче. Ако качува 2,3 дена, може е розеола (мислам така се викаше и скоро сите деца прележуваат), на крај од температурата се јавува осип кој трае еден ден и толку... А има вируси и периодов. Мојава малечка 4 дена беше со температура без прекин, од кои првите два дена до 39.3...
Пишав пред некој ден. Веќе почнав да се загрижувам, детево мое уште има температура, веќе 4 полни денови. Му дадоа атб, пие од вчера, ама качува нон стоп. Не многу висока, под 39 е секогаш, ама не знам што веќе да направам. Почнаа и да му излегуваат вакви на и во устата:. Што се овие, да ги мачкам ли со нешто?
Да не се работи за варичела - сипаници? Они знаат пред да излезат да бидат со Т, забележи дали има во главата некое, позади ушињата... Треба да се мачкаат со пудра во аптека ќе ти дадат доколку се работи за сипаници.
Може ли преку доење да се пренесе вирус болест нешто таква работа? Бев настината средата четвртокот не можев да мрднам од кревет бев на лекар крајниците воспалени четвртокот брз тест за корона негативен. Дома цели 3 дена со маска сум ради децата денеска сетив малото дека не е баш нај иако се нормално си функционираше. Мерам тт од утро до пладне качи 38 и веднаш на лекар. Матичниот рече грлото и пиша антибиотик. Вика среќа навреме сте дошле незгодно е кај деца додека почне да делува антибиотик за крајници мачно е. Ама душа изгризав како префати кога со маска сум дома плус и големиот ќе префатеше двајцата со мене спијат. Освен сепак преку доењето
Нема. Има едно слично над дланката. Инаку се слушнав со матичната сега, и она истово ме праша, да не е коксаки. Спомна и уште некој вирус, значи се покажа сега што е бељава. И непцата му се потечени и црвени, од попладнево не сака уста да отвори ниту за јадење ниту за пиење. Само да не дехидрира . Фала ти. Инаку ми препорача матичната генгигел бејби да користам, па ќе следиме ситуација..
Zdravo na site. Se raboti za sin mi toj ima 4 god pred 2 nedeli bevmw na kozen lekar poradi lisaj koj go dobi od mace i doktorot zabeleza vrvena damka na prstot i rece ova mislam deka e egcem. No poslednive denovi naglo mu izleze osip, po trupot, pod gazeto kaj kicmata i denes pod pazuvite ... da napomenam ne e vakciniran dosega ... mozno li e da se morbili ... nema temperatura, vesel e, siigra ... vo ponedelnik imame termin kaj maticen ... no se jadam nekoj so slicno iskustvo ....ke stavam slika vo prodolzenie
На коксаки личи. Сипаниците прво е мало точкиче, па втора фаза им е кога се полнат со гнојче. Ако е сипаница ќе имал и вчера почетни точкички... И малата моја има прележано коксаки, исто вака изгледаше... Имаше околу усте, во усте и на дланки и доле на прстиња и на петите.. Следи денес дали ќе излезат на тие места...
Добро вечер, ме интересира дали може Драмина таблети да се даваат на дете од 20 месеци? Повраќа мноооогу, имаме пробано 3 сирупи , не помагаат , лижавче мислам мала е да лиже. Треба да патуваме 600км , ве молам за совет
Од што може да се исфрла малиов на образите? Црвени кругчиња како мозолчиња? Имаше вчера на едниот образ, преку ноќ му излезе на другиот. Го анализирав баш не е испакнато ,а околу црвеното се познава како бело. Значи внатре не е исполнето со течност. Многу нежна кожа има Инаку користиме Еуцерин пх5 лосион,а сега пред некое време и од Бејбилав ја земав кремата за лице.