Да ,две бактерии во нос има. Првата ја имаше моево дете пиеше антибиотик Аугментин. Втората сега е актуелна по градинки. За двете ,од сите предложени антибиотици само амоксицилин се поклопува да делува кај двете,така да веројатно тоа ќе препише др.
Ова градинкиве не уништија секој месец нешто ново, детето здраво го праќаш болно го зимаш. Фала ба одговорот иначе. Добра ноќ
Ние имаме примено пневмокока две дози, пред две недели ја имаше streptococcus pneumoniae во нос. 11+++ сме
Majki sinko go macat vrtoglavici ovaa nedela premnogu se zali vika mamo mnogu mi se vrti osekam i kako nekoj da me lupa po glava, maticna vika B6 se e posledica od prelezan Kovid, pocnuvam da se zagrizuvam. Inaku sme 9 god. Sovet?
Излезе мораксела и му препишаа Цитерал капки. И сега не ми е јасно само вакви да му ставам или може и плус било кои други за чистење на носето?
Извини а која бактерија е таа што ја имало во градинките? Ние денес земавме брис и четврток резултати па не знам која е таа што можи да ја има во градинка да се добие
@Jana06 како е малиот? Иначе на моево за затнат нос му помагаше спрејот од диво оригано што го имаа постирано членките и оваа маст Спојлер: Маст Мачкав на гради и грб и го легнував на перница..ама кај нас беше од настинка, незнам дали со бактериите е исто.. Иначе моево од вчера е со темп.до кај 39 па спушта 37.5 со сируп..цела ноќ му варира спушта па крева 38.5-8 па спушта..носе не му течи не кашла ама омалаксан е,кенкав и поспан.. Лекам да стани да видма како ќе е денес ако не е весел да го носам за крвна слика..
Најчесто се streptococcus pneumoniae, moraxella (branhamella) catarhalis, haemophilus influenzae (овие во нос), streptococcus pyogenis (почесто во грло). Тие се тие "домашни миленичиња" во градинките.
Вчера на син ми му зеде матичната од шлајмчето и рече да видиме дали ке покажи и каква бактерија а од нос посебно не му имат земени
Доста подобар, фала на прашање Што се деси со децава сите болни Брисот покажа мораксела, еве ја лечиме и се надевам од понеделник на трет обид во градинка Аман веќе.
Кај малите деца е така. Додека не потпораснат малку, стекнат имунитет и анатомски им се доразвијат носиња, крајници, научат да дуваат нос и слично. Се надевам купивте аспиратор за носе и инхалатор. Нас тие ни беа спас. Инаку до 3 и пол години малиот беше нон-стоп со растечен нос. Годинава на 4 и пол како појде во градинка само два пати му се растече носот. Два пати беше вирус и само по неколку дена отсуствуваше од градинка. Од двата вируси јас го извлеков подебелиот крај и јас морав да се инхалирам. Само со лесно да минува.