А зошто антибиотик? Оти кашла? И малата моја и брат и кашлаа пред 2 недели со шлајм, носот им течеше и недела дена кашлаа, на лекар го носев, немаа ништо на гради чисти, грло добро, уши, се супер. Само носето течеше и кашлаа. Јас им давав сируп на природна база и за кашлањето и за носето, ништо друго. Помина најкасно за 1 недела. Го носеше детето на преглед да го преслушаат??
Да рече има спуштено на почеток ,ја слушна и како кашла и рече мора антибиотик ,во случај да стане полошо да ја однесам инаку контрола за 7 дена, ама од кај да знам јас дали ќе стане полошо
Е штом има спуштено тогаш во ред, доктор сепак знае најдобро, затоа ги носиме нели на преглед. Ќе мине. Со помин нека е
Odnesi go na privaten termini nema Moze i od klimata da mu e,t.e od suviot vozduh bar kaj mene periodov e taka
Не сум во мк, денес се јавив на очно термин во Ноември. А немаме клима ладно е тука и дождливо. Ќе го носам следната недела кај педијатарот немам кола оваа недела, а далеку ми е. Во секој случај ако не престане средина на Август ќе сме во Хрватска па таму ќе го однесам на приватно или септември во Мк. Ама се надевам ќе се смири до тогаш. Зборев во градинка друго дете не прави така за да му е видено од некој, воспитачката рече дека не верува да е од видот зошто не се жали на глава или да го приметила да се сопнува или да се напрега. Нејзе и личи дека се тикови. Ама секако ќе отидеме на лекар.
Мене ми личи на алергија, мојава така има период од годината кога интензивно трепка од мала. Ич не е дијагноза што лесно ќе ти ја дадат, секако прво види на очно.
@Chantal, по опис се тикови. Имаше ќерка ми. Се игнорира проблемот како да не постои и поминува сам од себе, пошо физиолошки е. Во секој случај, консултирај доктор, пошо секако треба да исклучиш физички проблем. Тоа е под број еден.
@Chantal Може да е стрес ,суво око или проблеми со вид. Да не тргнало во градинка скоро? Пробај б6 да даваш. Матичен педијатар нека го види детето ако немате можност за очно.
Па во Март тргна во градинка, ама со паузи од карантини еден период баш беше проблем одењето ама па само што се навикна последниве две недели. Ама кога веќе спомна имаше баланитис пред две недели и одењето на педијатар му беше стресно не плачеше ама беше исплашен можеби нешто од тоа зошто можам да кажам после втората посета на педијатар почна. Го носев на контрола и урина да проверам зошто почна да се стиска ама све беше во ред со тоа. И сега кога ми спомна мислам дека ден два после тоа почна со трепкањето. Можеби е поврзано.
После долго време ќе ти вратам, ама ДА! Сфатив дека се два различни од кога и мене и сопругот не фана
Мајки да ве прашам дали кај некои ви се има случено детето сеуште да лигави моето е 2,5 и сеуште лиги мутечат забите му се сите излезени незнам до кога така
Majki minatata nedela imsvme temp 5 dena. Bevme na lekar, grlo cisto, gradi cisti, spored krvna slika viroza. Mi rekoa da davam samo za temp sirup. Dva dena nemavme i od cetvrtokot pak sme so temp. Go odnesiv na grqdite nisto, grlo cisto, a spored krvna slika nastinka, samo crp visoko 28. Eve 4 den temp nikako da padne. Nekoj da imal vakvo iskustvo. Sekoj odgovor e dobredojden. Blagodaram ubav den
Штом тт перзистира, значи има друго жариште, не е вирус. Најверојатно е бактерија, направете брис од нос и грло. Претпоставувам и антибиотик ќе треба да пие ако е позитивен брисот (од искуство со моиве деца). Однеси го најбрзо што можеш за брис, само така ќе знаеш што е. Со лесно
Баш сега чекам матичната да ми каже, ми се пожали моето дека го боли, мислам дека е повремена болка, само на допир. Пред месец дена имаше стрептокока во грло, се пожали и тогаш на уво, па ставав тобрадекс по препорака на педијатар.
Ne fana vikend i zatoa ne proverivme bris. Ne sme od sk. Zdravje vo vtornik obavezno go nosam. Vi blagodaram ❤