Не мора да значи дека сите ќе ве јадат бед багс. Пред 10тина години имам искуство од 4ца во соба, само двајца не јадеја. Исто и ко комарец што има луѓе што не ги касаат.
На одмор сме и на малава на ноџето и се закачи пијавица, ја тргнавме и ја исчистив со хидроген. Не се жали, немаше црвено, ништо, знам дека не се опасни ама пак да си прашам. Иначе од бед багс спас нема, не знам со што се бе прскав и чистев, ќе ги снема ба некој ден и пак се појавуваат. Јас сумљам на комшиите, ама немам решение. Ако некој има нека дава совет. Иначе од сите тројца во ист кревет ,само јас сум изедена буквално цела.
Пробај душекот со пареа помини го така сигурно ќе ги убиеш. И секаде помини ако имаш можност, душекот бар ако немаш таков апарат со пегла пуштај пареа. А за пијавицата ништо страшно.
Не ми текна на пегла цццц Не се у душек, последно на завеса најдов,горе во ластикот, ама секако ќе поминам со пеглата не е на одмет.
Па прочитсв сите во ист кревет само ти искасана затоа помсилув у душек се. Се надевам ќе ти помогне . Или рљзговарај со комшиите ако мислиш може и од таму да се.
Ми имаат кажано дека имаат и они. Ама џабе ќе се расправам... Не сме сите исти нели.... Ќе пробам кога ќе се вратам од одмор. Иначе има само на тој ќош кај што е креветот, до прозор. Се окозив по 2-3 пати неделно генералки и само во таа соба има.
И нас не снајде вирус со повраќање… не сака ништо, не јаде ништо Само вода повраќа Имам електролити, биогаја…. ама моментално ништо ништо не сака
дали може антибиотик смоциклав да измешам со сокче никкао не пие плука повраќа ларинтитис има многу висока температура :/
Може. Јас така сум давала на син ми кога беше бебе во чајче во шише со цуцла си го пиеше без да го сети и антипиретик така сум давала. Немавме никаков проблем.
Јас со шприц му давам оти нејќи да пие сирупи, од амоксиклав пред месец и пол имаше пролив, една недела од ко го испи.
Извинете, не е итно, само ми треба ваше искуство, дали после бактериска инфекција, терапија со антибиотик матичниот педијатар ве праќа на брисеви? Првпат вака не снаоѓа со малата, не знам дали да барам крвна слика и други испитувања откако ќе оздрави? Фала
Врие од стомачен вирус и вирус со темп и кашлање. Буквално цела Детска клиника врие од дечиња од овие два вируси. Многу течности и чувајте се.
За беља не сме дома , на одмор. Вчера арен јадеше, пиеше електролити, пробиотик, синоќа цела ноќ барал вода на татко му, прво станување се исповрати Еве го пак , иритиран
До утре би требало да е поарен, толку држи вирусот. Големово беше со темп и кашлање, цела недела го држеше. Лошото што малото го префати и направи пнеумониа. Цела недела лежевме на Детска клиника. Колку болни деца имаше уште не ми се верува. Среќа сите до едно ги тестираат и за корона и не се мешаат работите.
ние 5 ден уште не попушта темперстурава 3 дена до 39,8 сега до 38 вирус рекоа после се покачи црп па ларингит , многу лош вирус пие летизен и амоциклав сакав да ве прашам инхалација со дексазон дали ставате и. физ раствор или само дексазон?
да ми кажа др ката со декса ама јас од паника не прашав дали и физ нема лекар што не бевме и козле и систина и кај матичмава многу се измачи не јаде ништо само сок о млеко пие многи лош вирус