Не се обвинувај мајка Моево на 6месеца некаде, се разболе , го носев секој ден на слушање, само што се вративме еден ден заспа, стане да јаде кашичка, па коа фати да повраќа шлајмови и после тоа да дише тешко и да хрчи Се јавивме на др. рече во Козле таму спуштило на гради ај во болница Сакам да ти кажам многу брзо спуштаат они за жал, џабе ќе се окрувуваш
@Snowflake92 Bitola na bolnica sme. Najmalku 5 dena rece doktorkata. Za mene ke se kako 5 meseci. @eli25 ohh I za kolku vreme se sredi? Mnogu sum isplasena. Kaslicata me plasi mnogu koga ke se zakasla se bori za vozduh. Pa koga ja gledam vaka zalna cela plus I gladna nemozi ni da cica srceto mi se kini. Mnogu tesko. Vi blagodaram na poddrskata majki.
Матичен ми кажа ништо нема, само спеј во нос, а дете полно шлаеми, еве и поголемата кашла длабоко со секрет од нос, за неа ми кажа има наод ми препиша панцеф, она дига темп до 37.9 макс 38, ја мачкам со ракија и спушта, незнам што да правам,
Мајки виранто да не знаете кај има. У зегин викаат дефицит одамна... Не знам како си дозволив да останам без сируп, чудо е хахаха
Крвна слика проверите ли? И моите така беа пред 2 недели со истите симптоми. На големата леукоцитите ѝ беа во граница, а на малата на горна граница, докторката прво не ѝ даде антибиотик, само спреј за нос и парацетамол по потреба, за големата плус проспан. Големата се оправи за неколку дена а малото сепак со антибиотик заврши оти ѝ беше полошо, а качи и температура еден ден. Проспанот многу помогна за големата. Колкаво е твоето?
Пред 2,3 дена имаше по Еурофарм Зегин земав пред две недели. Види Еурофарм и земи си залихи Јас последно две земав се покајав што не купив повеќе.
Ќе и мине мајка не се плаши, пуштии малце кислород поробро ќе и биде. Аспирација на носето и направија? Моето верувај на 16 дена ова го фати се утепав од обвинување ама сее џабе. Терапијата со антибиотик е 6 дена и сите толку остануваа. Сите што беа на сите матичните им викале нее ништо.
Баш сакав тебе да те прашам како поминавте ама неможев да ти пишам порака. И пуштав првиот ден цело време кислород сега и мереја сатурација рекоја нема потреба. И аспирација и прават на носето секој ден неколку пати. Сабајле и направија ама немаше многу. Души бе премали Приме антибиотик од сабајле сега и течи нешто за разводнување на шлајмот. Оти многу е леплив и ја гуши. Многу ме плаши кашлицата, оти тогаш добива напади на повраќање и се дави. Затоа само ја држам враце да не плачи да се вознемирува. Вчера многу време ја боцкаа дури и погодат и многу плачеше и сега многу е уплашена ако ја легнам да ја преслечам плачи до заоѓање. Знам дека ќе помине треба трпение ама тешко. Цицаше твоето дури бевте во болница?
Малото е 2 г и 4м , големата е 6, малото е со шлаеми и кашлање , големата носот и тече кашла и има темп 37,7 до 38 макс
За големата ми дадоа панцеф, неможам крвна слика веќе дадов сируп, а на малово ќе одам денес да му направам
Ајде ја носам сега, а корона тест направив од тој од зегин со плункашто е , испадна негативен, се мислам уште еден да одам да земам??