Добро вечер, да прашам дали спирано лепенките се лерат под пижамата на детенцето или над неа ? Фала ви
Вчера детето јадеше кросан и после 2 саати почна да го боли стомак му дадов линекс и престана да го боли.Дали е можно да го боли од кросанот или од нешто друго?
Коксаки излезе ова кај син ми во градинка. Он е супер, ама др деца јавиле осип. Да знаете што може да биде ако сте со слични симптоми
Мали (4 ипол год) денес од 15ч повраќа веќе 3-4 пати. Ништо не е јаден од 13ч, пробав двопек, поврати вода ја повраќа.Земав алвоген испи 50мл и тој го поврати. Дали да носам на лекар или да почекам и што би можела да му дадам да му помогне?
Ima stomacen virus malata mi povrakashe 10 pati od 20 casot vecer do 12 nokeska, A golemiot koga go fati 15 pati povrati vo eden den Samo eden den traeshe virusot i drugiot den kako novi. Davav samo koka kola
Мојот син денес имаше систематски преглед преку училиште.Кога погледнав во книшка пишува телесно држење лошо.Дали некоја од вас се соочила со ваков проблем и што презедовте баш испаничив
Нема што да паничиш, сега е во брз раст и такви работи се составен дел од растењето. Ќе го однесеш на некој подобар ортопед и ќе ви кажат што треба. Јас имав сколиоза и кифоза, носев корсет и правев вежби, се исправив како пушка. Не знам колкаво е детето, мене ортопед ме примети на 12 години.
Мојот еден ден поврати 5-6 пати, истиот ден една потечна столица, после два дена малку покачена тт, до кај 38 макс, вајда вирусот е таков.
Синко кога го фати вирусот повраќаше на 20 -30 мин Мн лошо изгледа, цел со грчеви и немаше ни што да повраќа веќе. Џабе што и да даваш дур не се смири Ден и пол траеше .
Вака кога го гледаш згрбавен стои? Ако да, опоменувај го на секое, разговарај со него и секако однеси го на ортопед. Затоа се систематски прегледи, ти даваат насока што понатака да преземеш. Сакам да кажам навистина ништо страшно, решлив проблем и доста чест.
Мене ми е страв да не дехидрира. што и да се напие одма го повраќа. Се мислам да го носам сега на лекар...
Јас би го однела ... чим не прима ништо и се повраќа мене мибе страв од дехидрација поради искуство што го поминавме
И мојот беше ист. Среќа се мина ок. И вода повраќаше тие ден и пол и ништо не јадеше..Сачувај боже електролит па … Сепак ти знаеш најдобро