Majki kazuvajte care. Sinko 9 god mn cesto se zali na stomak. Pred nekolku meseci go nosevme na eho, ks cel abdomen se vo red znaci ispitano se. Pred 1 nedela provereno mokraca isto vo red.Eve od sinojka pocesto mama me boli tuka(pokazuva nisko dole pod papok) vika i me bocka na momenti...
Pod papok nisko e mocen meur. Proverete pak mokracha. Kaj zeludnikt gore ako go bolelo mozhe da ispitate helicobacter pylori. Dali koga mokri ima problem i sto drugo se zhali prethodno
Мајки дали испитување на крвна слика на 2 годишно детенце мора да е сабајле на гладно или може да се земе крв во текот на денот?
Како коростите блок макс и далерон заедно? На колку саати? Синко крена температура 38.5 и сега се спремам ако крене пак порано од 8ч.
На најмалку 4 часа разлика. Во меѓувреме 70%алкохол разреден со вода.Масажи со него и на препони и под пазуви ставам памук потопен во него.
Како што ти кажа малечка со тоа што до 39 не би давала блокмакс туку само далерон и тоа ако подолго не симнува. А има некој вирус со растечено носе само? Веќе долго време не прекинува.
Благодарам @mal.ecka . Нема растечен нос, му ставам секој ден од ориганото. Не кашла.. Преска ми се јавија од градинка да дојдам да го земам и му дадов далерон во 15ч ама гледам пак качува
Можеш сега за пола саат блокмакс ама почекај прво да видиш колку ќе качи, не давај пример одма на 38.5 особено ако си е весел и консултирај лекар за дозата. Еднаш мојот сам ја симнуваше од 38.5, па ептен ако неколку саати ја држи тогаш му давав.
Malata, cetiri godini e, pocna so rastecen nos, a potoa da potkashluvanje. Vo sabotata ja odnesov na lekar mi rekoa deka nema na gradi, ni crveno grlo, samo kapki i inhalacii so fizioloshki. Pak prodolzi so kashlanje I suva I mokra kashlica), ja odnesov na kontrola vcera, I mi vika maticnata, malku crveno grlovo I bash so ovie zborovi"sirupce Pancef". Mene ne mi se dava antibiotik, plus vo gradinka pocna, pa sto kje bide od deteto. Ni krvna slika ne mi rece, a I docna ja nosev vcera. Inaku davam od vcera Mukoplant za dobra nokj ( I toa mi go prepisha maticnata).
Па панцеф од ракав дала . Види црп како и е? Кај нас последно за стрептокока следеше на 2 дена црп за да види дали да даде аб. Мене од мукоплантот ми се раскашлувал многу , па по препорака давам сируп за алергија. На високо да спие исто
Сепак најмногу зависи од детето. Поголемава со 38.5 сум ја чувала цел ден само со туш,свежа разиграна. Ама малава над 40 тт ми крева ама ич не ми се чека.
Малиот мој беше така. Во петокот протече носот. Па се згуснаа и почна да поткашлува како што кажуваш де влажно де суво кучешки, ама не многу често. Тт немаше. Во понеделникот го однесов кај матичната, гради чисти, малку зацрвенето грло. Добивме само лижавчиња за грло, капки за нос, многу течности и нормално чистење носе многу често. Кс секако направивме и се беше во граници. Прашав дали да правам инхалации, дури ни тоа не ни даде за да не го раскашла, а грлото од тоа му беше зацрвенето. И се среди. Од вчера е тип, топ.
И моиве мн често имале црвено грло без болки, па не добиле ант за тоа. испитај си прво па после ако треба ке дадеш