Малово имаше температура цела ноќ понеделник, 39.5 не спушти. Однесен на дежурен бидејќи многу се лигавеше ни рекоа да почекаме ден за крвна слика. Имаше покачено црп и болки во грлото, наводно некои како авти (затоа се лигавел), одбиваше да јад. Му дадоа атб амоксиклав и вториот ден имаше малку температура, после веќе не крена. Уште пие атб, ама откако му помина температурата му излегоа овие. На што ви личат, дали е можно да е алергија, дали ви е познат осипот? Нема ништо ново од пред 2 дена му стојат овие.. јас мислев дека е од температурата, ама ми се сврте мисла да не е алергичен на антибиотикот..
А каква врска има лигавењето? Прашувам зашто и син ми исто вчера до 39.5, денес околу 37.8 држи. Почна да се лигави, почна и да не јаде. Ама смоки касна и животинско царство. Бактерија нема...
Па премногу се лигавеше и испаничив најмногу затоа почнав да читам глупости и го однесов Систина. Ми рекоа од грлото што го боли се лигави, не може да голта. Вечерта изгоре џабе сирупи и туширање, утредента на кс видоа демек бактериски е, црп беше покачено и некои показатели за бактерија, па му дадоа атб. Иначе и мојов одбиваше се да јаде, а јадеше квики. Утредента малку т така до кај 38 со нешто, после како пресечен снема. Дали антибиотикот помогна одма и што беше ова, поима немам. А и осипов ме збуни сега на крај.
Супер е вирантото. Јас го давам насабајле и навечер по 5мл . Матичната ми рече една недела максимум. Претходно давав дур го потрошам
Се надевам ќе помогне. Јас сега прв пат го давав. Во петокот кога го осетив со носот дека почна да растекува одма почнав да го давам. Незнам дали беше до него или таков беше вирусот, ама овој пат поминавме лесно. Малку секрет од нос и блага кашлица која малку му го изиритира грлото, ама тт немаше и на нога беше и активен цело време. Кс му беше супер и освен капки за нос, неколку дена лижавчива за грло и многу течности помина многу лесно.
Знае лекарот најдобро. За бактерија пример инхалации никако. Ама за алергија антибиотик не помага секако со секретот. Само инхалации за да се исфрли. Затоа лекар треба да слушне и да направи преглед.
Читам секој втор прави инхалации,па помислив да не пропушта матичната нештоНемале досега проблем со алергии маливе. Фала за одговорот.
Како се справувате со децата кога се болни? Давате ова, давате она. Јас ништо не можам да му дадам. Има ли такви ко мене? Сируп не сака. Ако не е со вкус на портокал, нема шанси, го плука. Капки за нос не сакал, се плашел температура едвај мерам и тоа кога е заспан, инаку се буни. Среќа инхалациите со мерак ги прави. До толку ли сум неспособна да не знам да се справам со три годишно дете? Патем, чорапи со оцет се става само на топли нозе? Неговиве се мраз дури име плашат а има 38.5
Малата пие Мукоплант за добра ноќ, ама мислам дека е бетер. Откако стана кашла, шлајм има аман веќе. Седми ден оваа кашлица. Сега ќе одам за крвна слика да и се направи. Не знам веќе што да правам. Претходниот пат ни препиша Панцеф, ама не и дадов. Сакав да природна база нешто и Мукоплант даде, ама не ја смири кашлицава. Совет некој?
Crp 30, a temperatura nad 38.5 imase samo 12 casa, vcera dvizese okolu 38.3 najveke inace bese 37.7. Denes normalna temperatura 36.7. Na denot koga digna temp sabajleto pred da digne mu zemaa kontrolni brisevi zaradi prethodniot pat so bese bolen. I brisevite se negativni, nema bakterija vo nos i grlo. I sega sto e rabotava ne znam... Nekoja majka so slicno iskustvo? Ke mu dadat pak antibiotik zaradi crp to iako nema nisto?
Падна и многу го гризна јазикот, течеше доста крв. Денес гледам и малку има бело, не знам дали е како гној. Има некој со вакво искуство, што сте ставале на јазикот? Или да одам да го види некој?
На колку саати разлика можи да ставам чепче за температура? Пред 2 саати му дадов сируп парацетамол имаше 38,6 еве го сега раслечен спие 38,3 има.. Од вчера е со антибиотик, бронхитис има
На висока тт и тт што не се спушта лесно се препорачува Парацетамол во комбинација со Блокмакс во растојание од 4-6 часа. Измасирај со раствор од вода и 70% алкохол во однос 50-50. Некои ставаат памукчиња натопени во овој раствор под пазуви,на препони и под колена.
Не би го топлела. Јас го ставив во сад и ги мокрев моите раце па масирав. Почни нежно да не го исплашиш. Ако се разбуди истуширај го (без мокрење глава) кај мојот тоа делуваше, дури и во 3 ноќе сум го туширала со малку поладна вода од вообичаено.
Мраз му се нозете, а инаку целиот е топол. Плачеше не ми даде мн да го масирам, го боли сигурно омалаксан е. Фала ти многу ❤️
Син ми (5 години) во последно време се почесто се жали на главоболки.Можат ли децата да манифестираат мигрена и во кој случај да побарам лекар за овој проблем?