Него на спиење го тера, јас само го будев. Последно во 1 ноќеска имаше 39 сега највеќе 37 со 4. Но и весел е сега.
Не го буди. Дај му сируп и нека спие а ти почекај да се симне. Му треба одмор. Супер чим е сега добар, да остане така
Поголемава од синоќа се жалеше на мешето,мирно спиеше цела ноќ,сега обилно поврати. Дадов Линекс пробиотик и почнав електролити.. До сега не ми повраќале,друго нешто да не треба?
Задоволна сум и од Фармахем во Аеродром, ќе прашам и таму. Клиника и Козле некако не ми се оди. Фала за инфо.
Кај и да одиш само гледај апаратурата да е таму, да не се транспортира примерокот. Многу е важно тоа кога се испитува Д витамин и пред да идеш не давај капки.
Кока кола ако повраќа. Голтка по голтка. И било каква течност . Да не дехидрира. Можеби е моментално нешто.
Како беше соодносот Вентолин со физиолошки?Вентолин треба да ставам 0,25 а физиолошки колку?Има пет год
Ама мојот физиолошки е оној од 50 мл.Прееска правев со 5 мл физиолошки ама некако многу ми се виде,а докторката не ми е достапна да ја прашам.
Девојчето ми е настинато веќе 7 дена, носе полно мрсули и кашла. Ама не кашла суво. Се дави дури кога кашла.. Пред некој ден осетив кога дишеше и вибрираа градите и звук некаков, ко да има шлајм на плуќа, ја однесовме на педијатар, рече обична настинка е, чиста е на плуќа. Само парацетамол ми рече ако има тт и чистење на носе. Еве денес пак, спиеше и почна да и вибрира едната страна од белите дробови и пак звук.. Навистина не ми е јасно, можно е така да прави од носот а да е чиста на плуќа? Јас ко мала нон стоп со бронхит бев и знам вака кога ми се правеше звук и ми вибрираа градиве имав шлајм
Здраво, дали некоја мајка се соочила со проблем кај ноктињата на рацете? На едното прсте почна и како гнојче да бери, а другите како кожичката да им се лупи наоколу. Вака е веќе неколку месеци, матичната рече јод ставиму ама пак е исто. Сакав да слушнам и од вас мислење. Ви благодарам.
Ова личи на бактериска инфекција кај што гнои. Јавете се пак кај матичната или Отидете на дерматолог.