Итно! Прашања за здравјето на децата

Discussion in 'Дете' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Па секако после антибиотик одма не можеш да боцкаш. Почекај бар 2 недели.

Magic13 likes this.
  2. Magic13

Magic13 Истакнат член

8 дена има поминато од антибиотикот. Во советувалиште ми рекоа после една недела од антибиотик. Ако чекам уште 2 недели пак ќе се разболи, многу е нежен. Ќе видам понеделник што ќе кажат на советувалиште за крвната слика, бидејќи сепак на граница се.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Па баш дека е нежен чувај го дома пред и после вакцина, од дома како ќе се разболи, веројатноста е мнооооогу мала. Ние сме дома вече 3 месеци, не се разболел фала богу, ама од дома не сме мрднати.

Magic13 and mal.ecka like this.
  4. Magic13

Magic13 Истакнат член

Дома е веќе цел месец. Нежен е бидејќи има зголемен трет крајник и нон стоп е со шлајм и затнат нос. И антибиотик да испие пак за кратко време е затнат. Единствено решение е да го извадиме, се надевам за брзо и тоа ќе го направиме. Но најбрзо мора да го вакцинирам, уплав имам од морбили.

5. macencef

macencef Популарен член

Помош, синко е ураган, торнадо. Денес и вчера не можеше да биде понемирен. Ми се повраќа цел ден изгледа или од приемот или од кренат притисок. Кажете начин за смирување, некои витамини, суплементи или слично. Како да одгледувам бесна армија, не дете

6. Cka

Cka Форумски идол

Викни баба да поспиеш

7. Emi Slatka

Emi Slatka Активен член

Jas 4 deca imam od 11god.9god.7god.i 3 ipol.So prvite dve zgresiv bidejki neznaev za sekoja rabota vikav mal e ama toa e golema greska kaj roditelite.So 3 i 4 nebev takva tuku postroga,koga nesto necimese da pravi ne popustav.Jas sama so 4 deca se setam sekade,vsusnost najamlata 3god.mie najmirna duri lugeto sto me poznavaat se cudat.zatoa draga kako ke go vospitame takvi ke ni bidat decata,a ne nekoji majki hiperaktivno dete bilo kako da ne,so edno dete da nemozes na kraj da izlezes.Sovet od mene tie da ne mu dozvoluvas da pravi ti sto netreba pa makar i po gazot da go plesnes.Ednas dva pati i ke svati deka ne mu dozvoluvas i dzabe mu e placenje i drug pat nema da pravi.

Kitten, sofi2107 and marchi-cool like this.
  8. macencef

macencef Популарен член

Го плескам редовно, влице ми се смеј. Затоа барав нешто конкретно. Сигурно не одиш и на работа и по нив да трчаш . Викендов душата ми ја извади. И треба денеска на работа свежа да одам. Дај ми ги четирите деца на еден ден, а јас синко да ти го дадам. Не седнува, буквално. Стои, трча,скока вместо, кога ќе седни значи е пред компјутерот. Или болен. А за воспитување деца, никој не мора ни да ми одобри ни ништо. Со самото тоа што сум веќе возрасен човек и одгледувам Индијанец, не ми треба нечие мудрување. Сакав конкретна препорака

9. petunija77

petunija77 Форумски идол

Не знам колку години има детето ама препорачувам да го носиш на физички активности на фб има страни во зависност од тоа кај живееш пример кај мишко од пингвин имаат и пливање и физички вежби за многу мали деца,почести и подолги прошетки надвор , немаш потреба од хемија
    https://www.facebook.com/Вежбаме-Растеме-Вежби-За-Моторен-Развој-908397682656831/

Kitten likes this.
  10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Ќерка ми ,2 и пол години, се жали веќе некое време ,3 недели, на болки во стомакот особено во регијата на папокот ,а некогаш на желудникот.Бевме денес на доктор се е во ред на допир мешето е меко .Докторот смета дека може да е психосоматско.Некој проблем од градинка.Еве во градинка не се жалела ниту еднаш ама дома постојано се жали после јадење.
    Докторот рече по 3 недели ако повторно ги има истите болки мора да направиме термин за ехо на меше и крв.Се нервирам сега што да правам овие 3 недели ако пак ја боли?Имала ли некоја мајка слично искуство?

11. Kitten

Kitten Форумски идол

Ова не е нешто итно за во темава но нејсе... Дали детето иде во градинка? И мојава е хипер кога нема занимација и кога е по цел ден дома, помирна е кога ќе ја изнесеме надвор и кога има активност барем 2-3 саата во денот.
    Исто многу од корист би ви била таква групна активност како членката што ти пресложила, некој спорт, пливање, било што.
    Плескањето не е секогаш решение, но освен што има многу енергија која треба да ја истроши, изгледа треба нешто да смените во односот кон него и воспитувањето, некоја друга тактика.

NarCis@ likes this.
  12. macencef

macencef Популарен член

Пешачи по 3 км, спие и топ е. Нема истрошуваље на енергија

13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

ние на 3 годино го имавме истиот проблем. Ни дијагноза ни терапија добивме. Давав чај нане анасон ким. Ништо друго не можев да направам. Неколку месеци траеше и помина. И на исхрана внимавај да не му ја отежнува состојбата.

Ava.84 likes this.
  14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Јас не сфатив дали начин за смирување, витамини, суплементи за тебе или за детето?
    Колкаво е детето?
    На детето можеш бедоксин б6 со дозвола од педијатар.
    Цело време е такво детето или само период е?
    Ако не прави бељи, ако не крши нека си е ураган. Децата имаат многу енергија. Не е нервозно така?

Kitten and mal.ecka like this.
  15. macencef

macencef Популарен член

Уствари ваков е оти реновирање, и не е центар на внимание. Не крши, оти тоа кај мене се случи два пати и појќе не ни проба, Крка викање и котек. Ама за ова што сака да е центар на внимание што да правам?

gjoker4e likes this.
  16. Hello me

Hello me Активен член

Провери урина, да не случајно има некоја бактерија. Мојата се жалеше во болки во стомакот и испадна Ешерихија коли во урината. Давај и чај од нане а можеш и од бруаница. Исто така топли облоги на стомакот.

Ava.84 likes this.
  17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

@Hello me да утре ќе носиме од првата урина.
    Изгледа е чест проблем кај деца од 3 до 5 години. Не сака да пие чај ја молев чера цел ден.Имам чепчиња хомеопарски за грчеви и ставив ама не и помогна баш вчера:(

Туку друго прашање дали урината можам од нокширчето да ја земам ? Како праилно да земам урина?

18. Hello me

Hello me Активен член

Јас во када ја ставав, и додека мочка и ја земам урината со чашка.

19. petunija77

petunija77 Форумски идол

Во аптека има кесички што се ставаат за деца во пелени, јас не успеав да им ги наместам, ама затоа со чашката одма штом се разбудат во купатило , пробај некако ,зависи од возраста ако е поголемо разбира што треба да правите

Ava.84 likes this.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

@Ava.84 да не имате некој проблем со столицата, многу тврда или водлеста? Може да е нетолеранција на некоја храна?

Ava.84 likes this.