Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    4.906
    Ви благодарам на сите.. Анксиозна сум ноќва како ќе биде.. Страв ме фаќа. Маж ми ќе оди трета смена, ќе останеме сами.. На спиење крева температура и многу ми е тешко, едвај се смирувам да не добијам пак паничен напад..

2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.106
    Допаѓања:
    40.475
    Тие шишенцата се монодози. Само
    веројатно ти објасниле дека прашокот е во капачето, прво се врти обратно за да се пукне и да се истури во течноста, мешаш, па отвораш.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    Можеш и да пробаш така да и го дадеш да го испие, или пак со шприц. Вака е убав на вкус, и двете деца ми го пијат така. Поголемиот директ од шишенце, малата со шприц.

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.323
    Допаѓања:
    182.112
    Не. Никој не ми спомна такво нешто. Фала на инфо.

Ја така ќе пробам прво, ама жив терс е ако не и е по вкус нешто. Па не знам што да праам ако не го сака така.

Фала ви девојки.

На mal.ecka и Ano им се допаѓа ова.
  5. Panovic

Panovic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2020
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    553
    Ако ти е нешто за утеха, пишував и јас тука на темава дека детето ми крева температура, а кс во ред, грло,плуќа се беше супер ама сепак креваше тт и тоа до 38.9.

Совет од матичната добив да давам ситуп за тт, секогаш кога ќе премине на 38.5. После 5 ден станав очајна и пишував тука и баш Anah ми даде подршка дека е вироза кога може да трае и до 7 дена, што кај моето дете се испостави дека токму вироза, после 7 ден сама изчезна тт.

Да не ти е на мерак, посетувај почесто матичен или било кој доктор, ако треба повторија кс, ама бидејќи прима антибиотик сега треба само трпение ќе помине:)

6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Јас да сум на твое место ќе одам на клиника да проверат дете пак. Не е можно сеуште да крева а толку дена. Веројатно не е погоден атб. И нека направат брисеви, ако е згрешен атб ќе покаже бактерија ако има

7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Пролајф? Нема прашок во капачето, дирелт отвараш и пие. Инаку вкусен е, стај и го во чашка за ракија нека си испие :)

8. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    1.458
    Следи си интуиција.
    Споделувам искуство
    Бев сама ,маж жи беше надвор од државата,не трета смена.
    Исто температура цела недела може и повеќе без антибиотик, со инхалации кај тебе како што разбрав нема уште цела недела,значи не е само кај вас така,прочитав и кај другите.Мора да се бори некогаш организмот,по тежок е патот ама е за долги стази.Само смирено,секогаш мисли на тоа дека така растат децата и сите се разболуваат.

9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.106
    Допаѓања:
    40.475
    Ако го има овој, прашокот е во капачето

20211028_201947.jpg

Си пишува десно до крај, се меша па се отвора.

На wannaBeMomma и Annath им се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Мајка па исплачи се ако ти е полесно, и јас си плачам кога е болен. Ама не се секирај температурата е веќе симната, 37.1 јас имам кога ми е топло. Ако ти е за утеха моево симна температура после 5та доза Сумамед, твоето пие амоксиклав си треба време. Ќе помине, само наеднаш ќе видиш ќе прекине и толку ќе биде. Ајде легни си со него одмори додека е температурата ниска, ќе биде подобро :hug:

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    4.906
    Нема сон за мене. Симна на 35.7 и сега ме фаќа паника да не продолжи со потење и да не се симне премногу.. ќе полудам. целиот испотен беше, го пресоблеков, ставам ќебе и само со топломер сум. Не бев ваква, по природа не сум паничар, се има разболено и претходно, секогаш сум трезвена, ама многу денови трае веќе и се губам..

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    18.565
    Не го покривај многу и навиј си аларм на 1 час/ 2 часа да го проверуваш..мајка си,ќе знаеш како да се справиш со ситуацијата,остани присебна зошто му требаш на тоа мало човече. Со лесно

На DarkStormm и Jana06 им се допаѓа ова.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    18.565
    Детето (2г) пие Зинат антибиотик.
    Дали е доволно една доза од пробиотиков да пие или треба две дози да давам ,бидејќи два пати на ден пие антибиотик?
    @Annath
    Screenshot_20211029-201605_Chrome.jpg

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.755
    Еднаш дневно е доволно. Покрива дневни потреби. Ќе продолжиш уште некое време после допивање на антибиотикот.

На Sofi.ja и mal.ecka им се допаѓа ова.
  15. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.036
    Мајки малово цел ден крева температура, да ве прашам за дежурен педијатар каде е подобро да се оди на детска клиника или козле? Матичниот ни препорача да го однесеме на дежурен.

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Козле не, носи го на детска клиника. Козле ти е ковид и не ти препорачувам. Можеби ќе ве тераат ковид тест од аптека да правите земете си уз пат за да не се враќате и на дете јадење земи му зошто другарка беше и имало гужва минатата недела не пуштале по двајца внатре туку влага еден и ако треба крвна слика седи и чека друг не пуштаат.

На emits му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.024
    Јане нели е подобро да се носи бебе? Или не примаат, да не знаеш за не дај боже

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Искрено не знам, на телефон да се јавиш единствено. Не знам дали имаат доктори и сестри ради ситуацијава по амбулантиве.

На emits и Milkiway им се допаѓа ова.
  19. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.036
    За овие две ни пиша докторот. Не знам во Јане дали имаат дежурен, а најблиску ми е. Ама завршивме работа во Систина. Вирусче некое. Фала мајки.

На Milkiway и Brpbrp им се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Можеби ти кажала бидејќи во клиникиве се специјалисти, а по амбулантиве се доктори повеќето. Како и да е со лесно нека поминува :)