Која доза? Смее така? Моево пие панцеф почнува сега трето шише..давам био гаја само еднаш на ден ама доле се нафрли многу и ептен е црвена не знам со што да ја мачкам веќе.... и да не и слаб само био гаја, затоа прашувам не знам дали смее повеќе
Здраво мајки. Дали некоја има забележано крв во измет кај дете? Мојата има 6 год, и сабајлево имаше крв како и пред некој ден. Тврда столица има ама не знам некако да не е мала за хемороиди.. Чекам одговор од матичната
Не е мала може да седеси и кај деца. Најдобро на преглед да се види точно што е. А може и од тврдата столица да е. Болки дали има исто е важно. Со лесно.
Има ли некој идеја што може да биде? Најпрвин излегоа како мозолчиња, мислев дека е исфрлан од нешто, меѓутоа станаа вакви и еве веќе два месеци му стојат на бутчето на синко.
По 6 капки колку што пишува на пакувањето. Смееш да даваш одреден период пример додека пие панцеф и после ќе се вратиш пак на 1 на ден да даваш. Не е мала штом има тврда столица давај јогурт, кисело млеко почесто и по течна храна можеби е од самите црева крвта при напон да се искака секако брзо се регенерира тоа. Зависи колку пати во ден кака и колку често е крварењето. Да не му е од некој матерјал што го носи од панталони, тренерки или прашак.
@Brpbrp Не би рекла, не сум му менувала ништо, ниту во перење ниту во исхрана. Ако имала некоја сличен случај, како третиравте?
Брисеви направете. Може не е ништо, ама ако стои подолго време, не е лошо да се направи брис. Матичниот лекар што вели?
Кога спуштаат на гради мора да кренат температура? Кашла неколку дена веќе ама нема температура.Само мрсули и шлаем.Па незнам дали да го малтретирам пак до кај матичен.
Дерматит вели матичен. Ни рекоа да третираме со Белогент крема. Ја има ли некој употребувано? Инаку како се зема брис во случајов?
Јас ја употребував како бебе мислам дека за лицето му се правеа како лишаи али највеќе ни помогна атодерм од биодерма.
Мене на пликови ми личат на сликата, а може се лишаи, дерматит како што рекол лекарот. Ако се лишаи, ќе ти помогне Белогент, сум користела за малото кога имаше дерматит. Брис се зема директно со стапче од промената. Ама пробај прво со Белогент, неколку дена, пет мислам може.
Здраво, Дали вредностите за серумско железо кај деца се исти со возрасни? Денеска прв пат му испитав серумско железо и се извадив од памет, долна граница 6 на моево 2.1. Додека пак хемоглобинот му е 123. И ако може некои совети зс исхрана или додадок на исхрана. Фала ❤
Majki ve molam za brz odgovor,na kolku vreme mozam povtorno da dadam sirup za tt,dadov paracetamol vo 11 casot koga najrano mozam.da dadam blokmax? Ne spadna voopsto od paracetamolot 39 ne spagja pod
Ne smeam porano nisto? Sto da pravam ne spagja nikako tt,auuu bez pamet sum nikogas mi nemala vaka visoka tt?
Истуширај со помлака вода,само телото. Разреден 70%алкохол.масажи и натопен памук на препони,под пазуви.
Ne mi dozvoluva nikako ja trese ,ne dozvoluva nit chorapi da stavam so ocet,nit da ja masiram so alkohol,kenkava e samo place i mi se zhali na glavceto na bolka,ja trese ako ja rassoblecham
И мојава не дозволува никогаш. Таа вришти јас масирам мора. И неа тешко и спаѓа тт. Ако се жали на глава носи ја на др.