Соблечи ја и пикни ја во када/туш. Нема дозволувала не, само не мокри главче. И давај течности поладни да спушти и од внатре. И не давај да се успие. Пред 4ч од парацетамол ништо не давај. Сигурна си дека добра доза парацетамол даде?
Da da sigurna sum deka tochna doza dadov paracetamol,ama i posledniot pat paracetamolot kako da ne i deluva bash,tuka zgresiv sto ne dadov blokmax odma ama bidna vekje nema nazad,sega da baram chareto da spushtam tt nazad nema
и други ти пишаа, порано од 4 часа не. Значи во 15ч давај сируп. Течности на уста да пие, мораш туш со млака вода, или крпа со вода па пребриши по телото. Миј раце, лице со обична вода, проветри дома. Соблечи по боди, знам дека плачат ама мора да имаат и физички методи за разладување освен хемија. Не дозволувај да заспие. Ако не соработува и не бива,јави го на лекар
Абе јас не се сомневам дека си дала точна доза. Кај моево далерон не делува, парацетамол оној синиот на Алкалоид да. Од блокмакс добива грчеви, досега 2 пати сум дала, 2 пати грчеви доби.
Како да си гледав на прсти,крена и температура.Бевме на преглед,почетен бронхит и многу црвено грло.Туку чудно ми е,за инхалација ни даде само Синомарин. Нели се дава некој кортико за бронхит?
6,5 ml dadov paracetamol,tek sega spadna tt posle blokmaxot koga go dadov vo 15 casot,znaci 40 min posle vekje pocna da spagja,pred toa nikako masirav so alkohol,tisirav,corapi so ocet staviv nisto ne pomogna,sega vekje pocna da spagja
Мојот имаше наод ,но не кажа дали е бронхит. Инхалиравме 3 недели со кортаир и во меѓувреме 10тина дена со Атровент (за овие замена едни турски земавме ,со ист состав) и физиолошки. Немаше тт, но го следеше два пати неделно и рече во случај да качи тт веднаш да направиме кс. Кај нас на крај испадна бактерија во нос, а брисот го направивме откако заврши со инхалации и се смири кашлицата,но носот уште течеше/се затнуваше. Сега е на антибиотик, цел месец беше болен
Мислам дека Анатх имаше пишано негде дека при бактерија не се прават инхалации за да не се прошири бактеријата. @Annath еве ќе ја тагнам па нека каже
Ние почнавме веднаш и со антибиотик и со инхалации.Белки бргу ќе мине.Еве го спие со отворена уста,хрчи од нос и од уста како еспресо машина. А зошто толку долго време инхалации,зарем толку бавно се лекува бронхит?
Како што пишав 3 недели инхалиравме, откако завршивме со инхалации,после последната контрола почна да му тече носот. После некој ден направивме кс и брисеви и излезе дека има стрептокока пнеумоние во нос. Пие зинат според антибиограм веќе 5-6 дена и се гледа резултат,се смири носето. Инаку пред да почне да кашла исто така малку беше затнат-растечен со носот ,но не беше нешто многу изразено. Ништо не правам на своја рака,се по совет од матичен педијатар .
Можно е од антибиотикот на малиот доста бело да му се собере на курето? Никогаш не му се случило ова, се запрепастив денеска. Знам јас сум имала кандида од антибиотикот ама за машко никогаш не сум помислила како е Пиеше пробиотик инаку. Пробав да исчистам колку можев ама не ми дозволи до крај. Утре пак ќе пробам. Може проблем да се направи?
Можно е. Миј го со камилица и сода, нека поседи во кадичка, после отвори му го малку,колку дозволува за да не се затвори. Прашај педијатар за канестен,а до тогаш мачкај го со крем со цинк.