1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    555
    Molam za sovet za dobar orl doktor za dete,no da e na privatno i da ne se ceka so nedeli za pregled

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.794
    Кои се тие лижавчиња за полесно исфрлање шлајм, како да ги барам во аптека? Може за 19 месечно дете?

3. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Кажи ми ,крајници испаднаа кај твојата мома? Еве ќе почне 5та недела како е со зелен секрет ,2 бриса се негативни и за брзо време имаше 3 воспаленија на уво ,кашлица и рчење .

4. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    18.963
    За над 3г се тие лижавчиња ама јас ги знам на Др Тајс за грло, овие за шлајм да не се некои нови?
    Инаку роднина моја 16м и е малата преполна со шлајм беше и дадоа сируп само помала доза да пие за да го исфрли шлајмот. Да прашаш и за тоа... матичниве сите различно.

5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Не. Синуси. Зелен секрет немала, чисти брисеви и најводените мрсули во уво и одат од што има оточе горе во носето. Ретко кашла, не рчела ни на најзатнато.

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.268
    Допаѓања:
    9.088
    Не знам за лижавчиња ама мене една пријателка ми кажа лек на природна база за шлајм, па ако сакаш можеш да го пробаш.
    Во филџанче ставаш една лажица маслиново масло, мало лажиче мед и малку лимон.
    Му давав насабајле и навечер, сега добар е.

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.794
    Јас не знам за ниедни ама ми кажаа имало некои, може погрешно ми кажале. Он го исфрла со кашлање ама многу долго трае ова.

Можам да пробам ама чисто сумњам дека ќе сака. По совет на @Dikinzi го направив тоа со кромид и мед, џабе. Три дена пробував да му давам, не сака.

8. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.582
    Допаѓања:
    6.144
    А кај мене го сакаат и двете, тадури бараат уште по еднаш да им дадам :D Ама само течноста, блага е , им се свиѓа :D

На Jana06 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  9. lenysto

lenysto Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    50
    Од каде најдовте мас од гуска ако може контакт и јас да порачам ..исто и моето дете кашла цел месец ..

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    5.341
    Germanija sum jas...

11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.795
    Допаѓања:
    13.360
    Ќерка ми 4 и пол години) има секрет од носот, вчера почна да поткашлува и ноќеска температура качи 37.9. Засипнат и е гласот. Не знам дали матичната зема крв денес. Или ако земе дали ќе покаже точно или е рано? Што да и давам нешто на своја рака? Совет.

12. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.582
    Допаѓања:
    6.144
    Ништо, настинка обична, чисти нос редовно, ставај капки и нека го дува, ако качи тем над 38.5 дади и сируп за тем, ако кашлицата се влоши тогаш на доктор.

13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    17.615
    За засипнатиот глас, се што јаде и пие да биде на собна температура дури и ладно. Изнесува ја да диши ладен воздух и да спие во поладна просторија. Можеш и нешто за навлажнување на воздух да ставиш. Топло никако ќе и се влоши. Не брзај за крв, подобро утре да одиш ако нема подобрување.

14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    18.262
    Детево се удри во ќош од маса во делот кај ребренцето. Плачеше многу,има црвенило и гребаница,ама притискав нежно на допир не реагира...дали да се носи на снимање да не е напукнато реброто?

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.794
    Ако си помирна носи го ама јас имам скршено ребро и прво не можеш до воздух да дојдеш, второ ненормално ме болеше после некое време кога се изладив (го скршив на тренинг). Штом се смирил, не е потечено, јас мислам нема ништо.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.582
    Допаѓања:
    6.144
    Еднаш читав за напукнато, кога паднав на цел задник и половина, велеше дека ако не се набабри веднаш, ако не отече и нема модра боја, ништо не е.

На Sofi.ja и Jana06 им се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.794
    Така е, јас имав огромен оток, колку цела тупаница.

18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.582
    Допаѓања:
    6.144
    Оф,баш ми е жал, среќа што се завршило како што треба. :inlove:

Јас кога паднав летово, се слизнав на ламинатот од повраќаницата на ќерка ми. Не можев воздух да си земам, таа повраќа јас вриштам од болка, ама ИНСТАНТ болка беше тоа:D Не можев да си седнам 3-4 недели. Мислам дека во грлото ми отиде болката :rofl::rofl::rofl: И седнав да расчитам, во случај да треба да одам на снимање, и тогаш го научив ова :D

Се сеќавам таа вечер, мажот ми не знаеше шо кого да трча попрво :D

На mal.ecka, Sofi.ja и Jana06 им се допаѓа ова.
  19. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.796
    Допаѓања:
    1.605
    Пишувам за една пријаателка...даали имма тука случај на дете сп хемипареза... Или познаавате некое дете.... Пишете ми јас ќе јаа поврзам после комшивката со мајката

20. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    И по колку се дозира? Убаво е да го запишам. Скиснавме јас и @Jana06 на оваа тема....
    Малиот суво почна од средата да кашла му препишаа само вентолин сируп. Чајчиња да давам јас кажав си давам чајче со мед,и ми вика др мед никако вака кога кашла суво. А баш јас мед и по мене си знам ме смирува. Ајде не давам мед. Од вчера се развлажна кашлицата, и во носот како секрет се собира но фала богу тече.
    Па сега и ваков лек да дадам да исфрли шјам се само го спушта на гради.
    Морам морам да го зајакнам детево. Нема антибиотик да давам па што сака нека биде.

На mal.ecka и Jana06 им се допаѓа ова.