Не , дека цело време на 4 часа со антипиретик, најверојатно затоа. Е денес беше малку пониска температурата, еднаш му дадов сируп, па легна да спие едно 3 саати и кога стана почна да се жали на едното увце и навистина тоа било многу воспалено Сега опет 39.1 Треска и се остало. Нит јаде , само вода бара, ко маче е
Здраво, сите дома сме многу болни со грип (боље ковид да фатевме, ова е ужасно). Детево качува до 38 сега за сега. Дали има некој искуство ао грип кај 2 годиш о дете што да очекувам?
Секогаш кога инхалирам со дексаметазон после втората инхалација е како нова. Најчесто ампулата ја делам на 3 дела (3 дена инхалирам) и навечер инхалирам за да не е затната да може да спие.
Што да ставам заептен растечен нос,освен оперил П. Не ми сопира баш нај. Не можам да доаспирирам како треба. Ја измачив. Со шприц не дава да исперам
Благодарам. Коментарот ми беше добронамерен и јас не моето постаро дете давам табл.( На 8г по пола на 4-6 часа, а сега на 10 и цела ако има потреба )наместо сируп и не е предозиран до сега. И си земам за право да ти кажам дека не е се така како што читате на гугл, јас за советот што ти го пишав погоре сум читала 5г од книги на факс. И тие инекции против температура што лекар ги препишува кај што сакаш да го носиш,прочитај што лек се дава и во која доза.
Ќе рече некој пари ми даваат од Септаназал Ама пробај од едно прскање свашта излегува. Има за деца спреј.
Да над 2г е. Мене доктор ми ги даде на 14м му ги ставав. Едно прскање се испаѓа од носот, не му ни влечев со аспиратор
Се надевам ќе се опорави детево конечно. Ние бевме вака зимата пред да почне ова со Ковид. Од носот му се воспалителен увото. Па едно време рече и не слушам. А имаше испиено Амоксиклав, Сумамед и стававте Tobrex капки во увото. Испадна дека имало веројатно некоја бактерија позади синусите. На крај ја решивме со инхалации со дексаметозаон и гарамицин. Ама се среди и после таа епизода ОК сме до сега. Ама после тоа секој ден во зима му прскам Оригано во нос навечер пред спиење и прополис во грло. И во Октомви почнувам со Дефендил. Минатата зима ја помина прилично ОК (иако одеше во градинка после 6 месеци и повеќе пауза). И годинава во пколо два пати закачи некој вирус со лепливи мрсули ама Фала Богу на нога ги помина.
Имате температура? Има грип, нас ни е потврдена инфлуенца Б. Јас поболна во живот не сум била, маж ми заврши во болница на инфузија, детево сега качува над 38... Не оди во градинка од 5 декември баш за да избегнеме грип зошто имаше некој грд вирус тогаш, па да зајакне . Маж ми го донесе дома грипов, нит излезен во кафич/кафана, нит со симната маска на работа. Појма немаме каде сме се заразиле. Ама ќе побудалам веќе.
Фала Богу немаме. Во сабота качи тт ,и поврати 4 пати. Во неделата почна да се затнува. И мислев помина,вчера мосот чешма на тројцата дома. Кашламе но без тт сме. Матичната вика настинка обична. Весела е она,ама носињава растечени ми се смрт. Кско читам другиве мајки,ги превеаќа настинкатс после една недела,или пак долго трае вирусот
Добро, можно ли е ова грипов волку да трае, ова е лудо. Детево во саботата поручек тт, после тоа ден, ден ипол без, па пак крена, пак немаше и еве сега мерам 38.Матичната рече можно е уште ден два да трае тт, во понеделникот бевме на контрола ама ме буни тоа што немаше скоро два дена па сега пак. Лудило