На големиот мислам дека му се појави уртикарија скоро па сум сигурна дека е уртикарија.Што можам да му дадам да не го носам на итна.Не е толку страшно има нешто на лицето незнам што да правам
За колку време би требало да се симне темпетатурата од Блолмакс, дадов пред 50 мин, место да се симнува и се покачи
Ке се симне, и моите и двајцата се со тт од вчера, блок Макс дадов н малиот по еден саат почна да паѓа.
Мајки треба да правиме инхалации со cortair, меѓутоа докторот не ни објасни дали треба да ги измешаме со физиолошки или директно само ампулата се инхалира, ве молам за помош звонам кај матичниот ама не можам да го добијам.
Какви симптоми имавте Кукличка? И колку време ве држеше? Децава ми се од средата болни, со многу висока температура, кашлица, без апетит и сила, а од вчера само кашлицата им остана (девојчето од школо закачи, па по неа сите). Маж ми само два дена го одлежа, ама јас од петокот не можам од кревет да станам. Волку болна не памтам дали сум била некогаш. Утре секако ќе одам на лекар, ама да знам од прилика што да очекувам. Инаку, само дечките беа на лекар, јас лежев на тоа уво дека ќе ми помине само од себе, ама еве ме, не симнав температура од петокот.
Zdravo, kerkata mi e 20meseci fati pnevmonia,piese bez problem Pancef, no od denes ni smenia so sirup Clarithromycin 7dena, go povrati i nema sansa da pie pak.. dali moze da se mesa vo sok da probam taka ili nekoja taktika da go pie? Fala
Најверојтно ви е грип. По симптомите. Кај синко почна со едно и најверојатно закачи по лабораториите и во ординација чекајќи. Висока температура, само вода пиеше, малаксан, кашлица, по него маж ми 38.5 неколку дена, заврши со дупла доза сумамед и инфузија. Малаксан премногу. И двајцата имаа треска. Болка во грло. Мене ми пројде без температура.уште малку не држи. Искрено, позезнато од ковидот ни беше
Дефинитивно е полошо од ковидот Ели, уште сум со температура и кашлица. Децава уште кашлаат, ама се радувам дека почнаа да јадат и им се врати силата. Мојата докторка е на одмор, по крвната слика ми рече дека е истото од децава и ќе помине кај и да е, а замената претходно ми рече дека е ковид на нетестирано и ми даде антибиотик, кортико за инхалација и куп апчиња пропратно Не пијам ништо од тоа, ќе ја слушам матичната.
Добро,колку време ви имаат децата секрет во нос и во измет ? Веќе десет дена од настинката. Се е во ред,ама полни сме и двете со секрет проѕирен. Чистам до аспиратор и со физиолошки,ама луѓе бре невидена работа е ова.
Drustvo edno prasanje malava mi e 2gi3m odviknata od nosenje peleni I od kako pocna da ne gresi voopsto denski, premnogu cesto bara da mocka, na eden saat ednas min. Nekoe slicno iskustvo sto moze da bide problem?
,Ужас невиден. Не е затната ама има секрет. Ја слушам како го голта. А не можам да исчистам со аспиратор. Ставам физиолошки да ја чисти. Што вирус ке беше
Какви да бидат среќо ,не е нормално ова време за јануари. Ја отепав од сирупи,спрејови и инхалации...