Не е итно ама малата веќе трет ден се жали на болка во меше... Првите два дена си какаше маалку потечно, а денес воопшто. Малку почна да и станува и како игра пред спиење, и сега не знам дали да се загрижам Давам Пролајф пробиотик, ама друго не знам што би давала. Инаку е 2 и пол годинки.
90% е корона. И мене брзите од аптека ми беа негативни и на мм-различни тестови. Синко и мајка ми со брз во болница исто негативни. На пср сите сме позитивни.
Добар е, му помина температурата. Му траеше ден ипол, со тоа што 24часа одеше до 40 и само со блок макс се спушташе до 37.9 и пак идеше нагоре мнoгу брзо. После 24ч веќе идеше само до 38.3 и не му даваа ништо и сама се спушти. Сега е океј, крвна слика исто во ред. Му даваат инфузии по една на ден. И јас и мм поминавме слично. Мене ме држеше 12ч до 39.5 темп исто не паѓаше со лекови. А мм најмногу до 38.3 имаше ама он цело време лежеше со кебиња да се препотува и се тушираше.
Браво, така е текот кај многу деца. Јас сум 3 ден со темп до 38, маж ми нема ништо, ама има бустер, а малово е со 37.5 за сега. Ќе видиме вечер колку ќе качи...
Мојот имаше само пола ден температура 37.5 и малку застаклени очиња и затнат нос. Толку од симптоми. Ние тогаш го имавме оригиналниот сој.
Значи не знам шо се дешава, цела недела не беше во градинка, контакти никакви, денес тргна, дојде весела се супер и од 38,5.... Значи ќе се побудалам. И уште ме зеза, ладно ми, ме боли, сеа ссамо на образот ми е ладно, а не е ни топла ни ладна таман е...освен у чело нели. Ќе каже деа овде ме боли, па ќе почне да се смее и не можам да оценам што и е. Не сум дала сируп уште, зошто е весела, се смее јаде, се глупира...
Majki ako ima nekoj buden mi treba sovet za niska temperatura,2 dena so visoka sega od 22h 35/5 eve do sega go stopluvam so kebinja am nisto
Ne saka nisto,ja odnese soprigot na brza pomos jas moram doma so drugoto bliznacinja se 14 meseci Ja odnese soprigot Neznae da kaze denes bevme na doktor ima crveno grlo i ni prepisaa Amosiklav
@Juni1985 да не пиеше за висока температура сируп претходните денови? Се случува после висока да има пад ваков, ќе се стабилизира, кај моето на 3 месеци се случи на чепче ефералган така изреагира. @нина122 без вакви паники те молам, доволно е исплашена мајката. Ќе се среди температурата.