Женски малиов ми е со бело јазиче, и грло да не претерам на секои две недели. Користам навлажнувач, го испива цефалексинот, пие молерс и пак грло... Што користите кога ова е често? Не пие газирано и ладно воопшто...
Мајки дали имате искуство со дете од 6 год, значи многу мириса под пазуви, не ми е некако нормално, за женско прашувам, што да испитаме ??
Може ли нкоја мајка да ми измери ефералган колку мл е за 12 кг го немам дозерот по кила само можам да измерам с ми качи температура.. Итно е ве молам
5 мл мајка според дозерот. Колку е возрасно детето? Мене ми кажа лекар дека на моето при висока и 7-10 мл можам, ама 2,5 години е со 13 кг.
http://tirsova.rs/повишена-телесна-температура/ Еве тука е 10-15 милиграми од кило. Треба да видиш која јачина е сирупчето и лесно се пресметува. На кутиите дозата по возраст е често најмалата можна и не е доволна да помогне во ефикасно снижување температура.
Penaten лимено кутивче или GinGira спреј ило било што со многу цинк. Аки не помине матичниот ќе ти каже што.
Sudokrem да пробаш, знам од матичен и канестен препорачувале ако друго не помага ама тоа сепак да ти каже доктор
Давате ли антибиотик без кс направена? Качува 39 тем го однесов на дежурен го слушнаа на гради уши проверија и грло. Имено било воспалено грлото и му дадоа цефалексин без проверка на крвна слика. Не сум доктор ама мислам треба да се направи пред антибиотик... А викенд е немаѓ ни каде на проватно да правам
Никогаш не сум правела кс пред антибиотик и му верувам лично на матичниот. За црвено грло и температура и син ми пиел антибиотик. Амоксиклав.. Е едина работа е ако си била во државна, со тие доктори имав лошо искуство едноставно преглед не знаеа да направат. Инаку можеш систина, само верувам многу ќе те кошта 3000е преглед плус кс
Не сум во ск, во струга го носев докторот ми се виде стварно ок и го слушна и уши и заби се му провери ама матичнава секогаш не праќа на кс прво а овде ништо не ни рекоа и чудно ми дојде