Извинете за долгиот пост Син ми веќе еден месец е настинат. Качи тем.еден ден 37.8 и спушти до вечерта за утредента да му потече нос. Ајде помина тоа не пиеше ништо бидејќи траеше 3-4 дена. После 2 недели пак 37.5-6 варираше 3-4 дена и носот продолжи со кашлање. Правевме инхалации и еве сега не кашла. Кога синојќе пак тем. 38.5, дадов чепче парацетамол, спушти ама ноќта пак ми качи па пак чепче. Испитавме крвна слика немаше ништо, грло чисто, се во ред значи а качува температура. Од што би можело да е? Што да го терам докторот да ми даде да испитам? Тој не е толку потресен, настинка е вика, ќе помине, ама па еден месец трае. Инаку земав Блокмакс, како да го давам, да лекам да качи тем.или и на 37.5 може? Фала
Ако се сомневаш на нешто друго, направи и брис и ќе ти покаже дали има некоја бактетија или не. Ако нема значи се работи за настинка. По мое мислам дека резултатот од кс е доволен да ти каже дека може да се работи за настинка, ако ти е за утеха и дечкото беше цел месец со настинка, тт, кашлање, носе се со ред. Јас секогаш чекам да качи над 38.5 тт, а пред тоа го ладам, туширам, масирам со алхохол. Некогаш ми се случува да има 37.5тт ама да е преомалаксан да сака само да лежи и да кенка е тогаш давам обавезно блолмакс.
Не се сомневам на друго бидејќи тој си е весел и си игра, ми одбива само јадење ама нели нормално при настинка. Само чудно ми падна дека цел месец помина. Кога ќе прочиташ друго искуство подруго е, благодарам мајка. Ипак ќе барам да направам брис во понеделник, а за блокмакс ќе почекам до вечер. Благодарам
Мајки на планина сме,дете ми се вцрви во обравчиња од сонцето Што да го мачкам, се пожали дека го боли,имам јекодерм ќе заврши ли работа? Откако малку се вцрви му ставив спф крема,ама цел ден не му се смири...а јас прво мислев од ладно дека му се црвени,сфатив се додека не поцрвенев и јас
Како сте денес? За упорна дијареа кај моето Линекс за возрасни дадоја. Ама беше предизвикана од ковид. 9 дена имаше. Најбитно е да не дехидрира, електролити цело време и ако треба инфузија.
Здраво. Имаме ковид дома јас и мм, веќе ни е 6ти ден а детево (16м) дури синоќа покажа симптоми - качи 39тт. Парацетамол не ни помогна па блокмакс давам. Ќе и спадне кратко после пак качува. Некој совет/искуство за температурава со ковид?
Мајки некој совет плус за затнато носе? Ништо не помага, ни кромид ни септа назал. Преку ден прскам со изотоничен раствор ама џабе. Синоќа го намачкав со балм на гради тој за деца што е, ни од тоа не му пушти носето. Матичната не даде никаква терапија, проспан преку ден и лоратадин навечер само. Иначе 2 год сме.
Ве молам искуство со Мораксела и Хаемофилус инфлуенца во нос? 10 дена е со растечен нос и кашлица. кс е добра
Претходно кога беше настинат исто ни оперил не му помогна. Чудо некое. Ќе прашам утре баш матична дали може инхалации да правиме. @Larahappy благодарам девојки
За хемофилус не знам, моракселата кај нас правеше проблеми исто мрсули и кашлица, трахеитис.. Пробано локално со цитерал, хлорамфеникол, гарамицин. Ништо не помина, исчезна сама по 5 месеци.
Од што може да е ова? Крвна слика последен пат правевме во средата се беше супер. Не оди во градинка ниту пак имал контакт со деца. Пост ковид е две недели
Оперил 5 дена по 2 пати може и инхалација би помогнала многу, само ќе бараш прашаш матичен со што да инхалираш.
Ако има 2 години земи Оперил А за навечер Спиранто лепенки залепи на пижамката,кај моиве ептен ни помогнаа