И мене повеќе на тоа ме наведува, испукани капилари, знае мн често и во носето да му пукаат.А матичната исто вели може да е повреда од потврда храна и предмет А коксаки вирус вака изгледа, го има во уста само, на друго место не.И да беше 5 дена во градинка после месец дена дома.
Ако нема на друго место не е коксаки, тој почнува од уста ама се шири низ цела уста, пликови се. Ако ти каже прашај го дали ставал во уста нешто, дали јадел нешто тврдо, да не се удрил, со четка за заби да не се повредил... Гледаш околу капиларите има како жолто, ко модрица да поминува веќе.
Ке видеме што ке испадне, за комплетна лабараторија да направиме треба од вена крв да му земат така ? Он едвај дава од прстот, целиот се тресе, вреска,плаче на цел глас, а од вена неможам ни да замислам како би било
Zdravo kerka mi e so ponizok rast ima 5 godini i e 103 cm dali nekoja od vas se ima sooceno so problem so rast ?? I sto davavte da dojde barem do nekoja granuca na normala so rastot .. i na koj doktor ste gi nosele jas cekam uput za vo drzavna vejke 2 nedeli nema termin ako odete na privatno ve molam kazete vo koj doktor i kolku kosta .. Blagodaram
Син ми беше исто 104 на 5г, не гледам на тоа како на проблем и никој доктор ми нема речено да го носам на доктор. Иначе растот го регулира ендокринолог. Јас на моето уште му облакам алишта кои носел на 3-4 години.
Isto i jas taka alista mu oblakam od 3-4 godinki mene mi e mnogy cudno bidejki ja sum 168 a mm e 172 a taa da e tolku niska poradi toa se zadumav malku..
И син ми беше толку на таа возраст и сега 9 години одеднаш се извиши, порасна, никогаш не сум помислила дека има некој проблем. Не сме ни ние многу високи па така и он.
Која е границата за тромбоцитите кај дете ? На син ми крвната слика му е супер, Ама тромбоцитите му се 408. Референтна вредност пишува од 140-400 Има 5 години. Некоја мајка да му појасни...Ве молам
Види дали е на кривата за раст за возраста. Ако е макар и долу тогаш е ОК. Исто е битно и дали отсекогаш била ситна или сега успорила со раст.
Od 4 god navaka uspori rast i toa ja zagrizi maticnata i ne prajka za skopje ... i da spored tabelata momentalno ima kriva linija na rast
Кај моето кога беа високи матичната рече ништо не било имено дека крв од прсте зимаат ако го стискале повеќе давало повисоки вредности, и 1 недела недела правевме пак ок си беа
Запче кога вади може ли да му е потечено и ко модро местото? Две 4ки извади немало такво а едната горе модро му е дури страв ме фати
Алергија или осип што и да ти кажеме дека е пак мора да го однесеш да го видат. Може да нагаѓаме само. Ништо не се гледа на сликата...