Што да и дадам на ќерка ми за кашлица? Четири и пол години е. Позитивни сме дома на Ковид, сигурно и она е зашто заедно развивме симптоми. Црп и е ок, на бели дробови исто, ама кашла. Матичната ми рече само витамини, ама ја мачи кашлицата.
Уште малце и 24 саати како се со температура и двете. Грлото и на двете им е вакво, матичната сеуште не ми вратила. Температурата е симни-качи. Си играат, јадат, ама на 4-5 саати пак качуваат. Им давам Далерон, им дадов лижавчиња од тие за грло што се, не ги сакаат. Чај нема шанса. Салеп или пудинг исто така јок. Само вода сакаат. Антибиотик не сум дала. Како ви личи? На вирусно ?
Мене ми личи на Коксаки вирус, можно е да избие и околу устата, дланки стопалца... Син ми го фати од градинка не се мачка ништо најчесто поминува само од себе. Тт го држеше 24 часа и за неколку дена исчезнуваат црвените точки и брунчиња.
Па немора да одат за да го закачат. Кај син ми имаше на јазичето и околу устата на друго место не. Ама генерално на тие предели се јавува. Имаше деца од градинка и накај очи и на носе исфрлени. Само обавезно чисти раце ,многу многу голема хигиена на рацете обавезно миење најчесто по одење во тоалет или менување пелена.
Тоа редовно го правам. Мислам дека го закачија од братучедите ,едино со нив се гледаме еднаш неделно ради коронава. Чекам да ме известат дали е од нив. А они одат на школо и во градинка, а сега има коксаки кај нас во Велес. Ќе видиме.
Ништо страшно бргу поминува. Докторката од Систина ми рече дека доколку нема тт 24 не е заразно веќе.
Исто... и кај нас кате е утка цело време антибиотици доцнење со дијагноза..катастрофа.. а ѓорѓи последно ја носам со гнојна ангина дека случајно пред тој ден на др место ја прегледаа докторка и јас ја видов грлото партали и плус температура и на брзина ја ѕирна вика ништо не и е :/ :/ грлото партали немаше шанси така да помине и друг доктор ни даде антибиотик што ја следеше предходно недела дена Виктор иначе ни беше матичен од раѓање ама после нешто не измотаа дека мора да се префрли и ја пишаа кај кате дека е пациент...исто и ние пари по приватни за без потреба а ваму ќе си зимаат матичен надоместок за џабе
Моето има и правеа операција во систина др. Македонка орл специјалист жената е мн љубезна и ќе ви објасни се што треба
Мајки ве молам за совет, малиот падна го свитка ноџето, кога гази на него криви и кенка,уште не зборува па не знае да каже каде го боли,вака го стискам нема ништо не реагира, што да правам да го носам на лекар?
Да, штом плаче значи го боли. Однеси го да го виде ортопед ќе каже што му е, може и да го снимаат да видат точно
Молам за совет бидејќи скроз сум испаничена. Што може да бидат овие црвенки околу очето? Сега и се појавија.
Имаше ли температура? Нам слични ни се појавија на раце и нозе од коксаки вирус и за еден ден се повлекоа.
Да не го трие или да го чешка тоа око? Не можам да видам добро, ама мене ми се прават такви слични од чешање.
Не, ништо баш, не се допре никаде, не се почеша. Како точки се црвени минијатурни, на двете очиња има и по некое на челото. Како испрскана со нешто црвено да е...
@jovana03 не знам тогаш што може да е. Испрати ја сликата кај матичен, или подобро одете утре. Ако пие нешто сируп може и реакција да е. Ако се влошува одете и вечерва на детско, само смирено ќе помине што и да е.
Ќе одам утре секако. Се испаничив ептен па затоа си реков да побарам совет тука, колку толку да се утешам. Ти благодарам