Мамии дали Ацц Јуниор сирупче ако дадам денеска,утре може да испитаме брис од нос и грло?Дали делува на резултатот како антибиотиците или не?
Не е итно ама би сакала да добијам некој совет. Малиот од нова година навака е цело време со растечен нос, зеленкаст секрет најчесто. Ако не прскам спрејче многу често има шлајм, а се случува и да хрчи ноќе. Докторката се сомнева на трет крајник или алергија. Ни препорача да го однесеме на орл ама одбив зашто секако не планирам да го оперира крајникот сега, а за алерго тест е мал. Ни препиша Зиртек 6 недели минимум и подобар е ама без сирупот се враќа на старо. Брисеви не направивме зашто не даваат антибиотик без потешки симптоми. Не знам сега што да правиме, до кога вака со носето? Сакам и да го носам последните две вакцини да ги прими и да завршиме со тоа ама не знам колку е паметно сега. Би го вакцинирале со растечен нос и шлајм?
Течење нoсе, без кашлица, црвенo грлo, чиста плуќа не е пречка за вакцина. Сум гледала вo пoликлиника Чентo ги вакцинираат.
Има ли некој искуство со ваков осип кај пелена,личи како плик како да го каснало нешто а не е каснат многу плаче го боли кога го мијам, препораката на педијатарот е белогент 2 пати на ден , прв пат ми се случува вакво нешто.
И мене ми личи повеќе на каснато плик. Од пелена баш осип би се јавило да го чеша. Го виде педијатарот или по слика? На кожен доктор најдобро
Исто и ние. Прими ммр пред да тргне во градинка и цело време болен беше. Не знам дали има ограничување ама ги мислам цело време, сакам да ги откачам.
Нема oграничување сеа и jа ставив пoследната пред месец, имаше 2 гoд и 4 месеци. Кoментираа дека мнoгу и ги каснам ама jас jа oдoвлекував ммр.
Еве го денес, препорака од педијатар микробакт маст, и дезинфекција со бетадине, попладне ќе го носам на дерматолог.
Однеси го кај доктор Мери на преглед за совет за крајникот. И јас имам една недадена вакцина дтп. Требаше декември, имаше грип, па ковид.. ќе чекам до април. Инаку исто е цел со мрсули
Однеси го на Орл за крајникот. Син ми има исто, ние одиме кај Зогравски и сум презадоволна. Од него може да добие и воспалени уши ние така го откривме третиот крајник. Исто испитајте и бактерија. Син ми првиот пат имаше воспалено увце,примаше дексаметазон капки и мералис спреј во нос и Алмацин поради бактерија Моксарела. После 1 недела на контрола на едното увце немаше подобрување, па направивме испитување во кое се установи сомнежот на докторот. Примавме и терапија за алергија ама немаше исто подобрување. Ќе чекаме до 3 год во случај да се повлече, ако не ќе се вади или ќе се стават венталоциони цефчиња во ушињата. Теетиот крајник доколку е воспален и зголемен им смета на слухот, во нашиот случај детето многу добро слуша,но кога е воспален слуша од длабочина. Мој совет е да си го однесиш на преглед па да знаете за сигурно.
Јас и др Македонка ти ја препорачувам од Систина ОРЛ хирург е . Па понатака и за операција ако ти треба. По препорака отидов кај неа за малиот и презадоволна сум од тоа како не прими и како не лекуваше. И препораките што ги чув за неа сите беа презадоволни за децата.