Здраво Дали некој има искуство со лекување на трет крајник кај дете со помош на хомеопатија Однапред ви благодарам на споделењето искуство
Има ли моментално некој стомачен вирус? Пред два дена малиот со повраќање неколку пати само во текот на ноќта, од поручеква и големиот исто.
Не, многу е мал за вадење крајник. Затоа што може да се појави пак ако се оперира толку мал. И нас ни викаа кога син ми беше 3, 4 год дека мнооогу големи крајници има и треба да се оперираат. Не го оперирав и не се покајав, еве го 9 години е и скоро го носев на орл и нормални му се, не се големи веќе. Како расте дете така се намалуваат и крајниците.
Здраво мамичи малата имат година и осум месеци,пред месец дена ја прими вакцината МРП немаше никаква реакција единствено на 14 ден приметив дека жлездите под братата и назат на главата се потечени и многу се испаничив,отидовме на доктор ги виде и ни рече дека не е ништо страшно ке се повлечат, но еве не се повлечени чак таа што е под брадата и е подзголемена ве молам за совет што да правам?
Колку време помина откако и се појавија жлездите? Ќе се повлечат со тек на време, не наеднаш, може и за неколку месеци да биде тоа. Кога паѓа имунитетот од вирус, вакцина, температура, тогаш на некои деца се појавуваат така жлезди кои не се страшни и се повлекуваат за некое време. Ако се зголемуват и се тврди на допир тогаш се прават дополнителни испирувања кои ќе ви ги каже педијатрот.
Од кога и се појавија имат поминато 21 ден,не се тврди меки се и се како подвижни,малата немаше ни температура ниту било каква друга реакција од вакцината единствено што и се зголемени жлездите,педијатарот ме праша дали имала температура,дали јаде да не е грлото во прашање ама нема ништо од тоа,ги виде докторот и ми рече дека не е ништо ке помине,ама јас гледам дека и се подзголемени посебно таа под брадата не знам што да правам да ја носам на друго место за преглед
Мајки бевме на гости и мачето нивно малку ја изгреба малата (16м) на рачето, малку ѝ течеше крв ја избришавме со алкохол. Мачето било вакцинирано, прочистено и дома го чуваат. Да паничам? Една гребнатинка има. Треба да ѝ дадам нешто? Многу ми е страв од токсоплазмоза
Јана родини мои во Америка на малата ѝ извадија крајник на година и 10 месеци, и некои цефчиња во ушите ѝ ставиле зашто откако почнала во градинка 3 месеци само на антибиотици била. Оттогаш не се има разболено девојчето. Не знам кај нас како практикуваат ама доколку нон стоп му прави проблем можеби подобро да се извади. Јас за Оровчанец во Ремедика имам доста слушано дека е добар, ама не знам дали работи со толку мали деца.
Можеш да ја носиш едно ехо да и направат, да си помирна. Советувај се со педијатарот каде и што да испиташ, ќе ти каже.
Мајки помош... и се појави чешање на лице , ја однесовме на дерматолог ни препиша еуцерин крема. Ја стсваме ама без ефект. Дури денес и се воспалени обравчињата ја печат . Што да и дадам до утре додека да отидеме на лекар
Вчера пак ја однесовме на доктор ми вика дека не е ништо страшно ке поминат,ако детето немало други знаци не било ништо ама јас не сум мирна воопшто,ако му речам сакам ехо ќе испадне дека не му верувам,дали може на приватно да го направам тоа ехо и каде се прави како се викат?