Јас го прашав Паскалов и др Симонида од систина и двајцата рекоа слободно давај. Ова што го пиша ниту еден од нив двајца не ми го кажале.
За дефендил? Јас Симонида многу ја ценам зошто го водеше малиот по пораѓај до кај 6 месеци, ама Обочки и Баџакова ги сметам за далеку постручни, а нивниот совет е не дефендил на здраво дете. Истото мислење го добив и на детска клиника и од 2 други матични. Плус и читав малку по нет, ми личи дека само на балканов се даваат толку суплементи, крвни слики, брисеви, лекови...
Точно, од мојот педијатар добив совет парацетамол и ако е 38 ама е омалаксан или кенкав. Антибиотик на вирус е џабе. Плус погрешен антибиотик на бактерија е џабе ако е резистентна. Јас на себе имав таква ситуација.
еве ќерка ми качи темп средата вечер та (ја спушти сабајлето во 4) имаше темп до четвртокот од 12:00h -18:00h 37.5 , највеќe качи 38.3. Петокот ништо цел ден , денес пак 37.5/6/7 . 2 крвни слики во мегувреме првата високо црп 32 и покачени леукоцити, денес скоро се во нормала и црп спаднато на 13. Едниов педијатар ми вика да дадам панцеф сируп. Викам зошто?? Ни кашла, ни мрсули има ама апсолутно ништо др симптом. Матичната па ми вика ништо терај витамини и течности вироза е ке пројде. Ме фато паника денес кога качи пак темп после ден ипол од последното качување
Mene maticniot mi rece da davam defendil kao vitaminski cisto ama od nekolku mesta mi rekoa na zdravo dete nikako defendil, iskreno neznam zasto ne se rasprasav a bas me interesira ako nekoj znae
Бета глукан е природна состојка. Тип на растително влакно е (или мнгоу сложен јаглехидрат) кое се раствора во вода. Го има во квасец, одредени видови печурки, алги, овес, јачмен, печурки, дури и во интегрален леб. @Anya321 ако детето не се разболува често нема потреба од појачување на имунитет дополнително. Значи не му треба помош на организмот да се бори со вируси, бактерии, алергии и слично. На моето дете Дефендил конкретно многу му помогна. Има големи крајници и често беше болен од бактериски инфекции. Почнав да давам Дефендил и се спасивме од антибиотици. Сега во зима давам превентивно и еве пу, пу три зими по ред нема пиено антибиотик.
Имал ли некој искуство со ваков начин на менување на температурата кај дете? Прво има температура, најмногу 38.7, после неколку часа му се намалува и детево станува многу енергично, се по старо, за после пола саат до саат, пак да му се качи температурата и да биде омалаксано многу, веќе неколку дена вака качи се, симни се му е температурата, повраќаше вчера, денес не.. Пие Далерон, и нормално си јаде кога нема температура.. Не е вакцинирано од морбили, можно е да се мали сипаници? Нема никаков осип уште, има и пролив и за тоа пие..
најверојатно вирусна инфекција, организмот се бори и сшто падне температурата има апетит и е весело дететнцето, значи далеронот ја врши работата за смирување на темо, регулирајате ја дијареата со помош на пробиотик и плус лесна храна и мнооогу течности, да закрепне организмот, најмногу за 5 до 7 дена ќе се опорави
Ауу не знаев дека има затоа ми падна чудно. Скоро пред 2м еден доктор ми рече нема ниту еден случај на морбили затоа и те прашав. Дека си пишала повраќање повеќе на стомачен би се сомневала ...
Моментално има стомачен вирус, нас сите не испофаќа, ги заразивме и бабите и дедовците. Ваков стомачен не сум осетила одамна.
Пред еден саат 39.9 имаше, му падна на 38.1, успеавме да му ја намалиме со туширање, и сега пак му се качува, не знаеш што да мислиш веќе.. Не е грешен топломерот, после секое мерење и кај мене мерам да видам дали работи, јас цел ден од 36.1 до 36.5, повеќе не покажува..
Носете го детето да му проверат крвна слика и доктор да го прегледа. Може се крајниците или грлото, па од таму и високата температура.
2 до 4 дена по појава на температура и први симптоми се појавува оспи кај морбили. Со оглед на заразноста на морбилите (најзаразен вирус е сеуште), ако има потврден случај во група, најверојатно има морбили малото Со лесно.
Мајки како ги облекувате дечките за спиење? Спие по боди на кратки и тенки пижами, босо покриен со тенко кебенце кое во 90% од времето не е врз него а секоја вечер е жива вода во главата. Јас сум исто облечена и покриена па не ми е топло воопшто, преку ден на спиење исто. Веќе незнам што да му облечам...
Мајки ве молам искуство со ешерихија коли кај дете. Што имате давано (антибиотик, нешто на природна база)? Инаку размножена е 75.000
Син ми не сака да се покрива. Боди на кратки и ептен тенки долни толку друго ништо не му ставам. Со тоа што 24-25ст ми е ноќе на парно сме