Neznaev kade da prasam pa aj tuka. Dali se gotovi rezultatite od kozle za alergotest preku krv tocno za 7 dena ? Da ne odam za dzabe ako docnat primer...
Мајки сакам да прашам пред една недела и купив јаже на скокање на керка ми скокаше тој ден цел и наредниот,потоа почна да се жали на болки во половината еве денес трет ден пак се жали се почесто и почесто Дали може да и е нешто од јажето некако ме фаќа страв
Кај половината баш или погоре во слабините? Мојот денес трчал многу после училиште, ко си дојде лево малку погоре од половината го болеше, читав дека е од скокање, трчање често кај деца. Ако не поминува консултирај се со педијатарот, може и од раст да е нешто, а може и од скокањето.
Боди со долги и надоле долги пижами. Без чорапи,со потенко ќебе од нас кое го шутира по 5-6 пати во текот на ноќта
Нас не ни е толку топло за само по кратки, и јас и маж ми сме со пижама и мајца долна од оздола па и него го облекам така ама изгледа треба да го расоблечам
Samo sto pocna vo gradinka na godina ipol vo mesec dena fati bronhitis pa pnevmonia... mozebi zatoa i togas mi go prepisa. Veke ima dve god ne se razbolela ic fala bogu i sega i davam samo sirup floradiks fruity, probiotik i d3. Flordadiks e veke vtor po red, dali ima nekoj dobar da smenime il podobro da ja odmoram
Дечки ај ве молам искуства. Малава (годинка и 8 месеци) ми качи пред недела дена температура, вирозичка као, одма пројде. 4 дена ништо немаше, 5тииот пак температура и тоа над 39. Крвна слика навидум мирна, црп 6, леукоцити 14.5, демек вироза на дежурен, видоа црвенко грло и дома. Температури 40 и трески продолжија, пак на дежурен, грлото лом, со наслаги, гнојна ангина, ми дадоа амоксиклав. Прв пат пие антибиотик. Почнавме пред 2 дена, 4та доза сабајлево испи ама луѓе нема подобрување никакво. Кога пуштаат сирупите одиме пак до 40. На 5 6 саати, до 8 најмногу. Докторката вика може да одиме на венска терапија ако е и денес вака. Рано ли е, или терапијава не ни делува. Нормално консултирам доктори, ја следат ама душа немам веќе па чисто искуства со ова, има ли крај.
Обично после третиот ден од антибиотик се подобрува ситуацијата. Со амоксиклав обавезно пробиотик дупла доза ако треба, кај мене и син ми страшен проблем ни прави.
Фала ти. Да да, пробиотик тераме ама се си мислам веќе требаше да има некое подобрување. Секако ми рекоа и денес да следиме и да одиме и на венски ако треба. Аман.
Женски, покачени лимфоцити 5.2 од максимална граница 3.2 и црп 11.8 (помалку од 5 е ок) на што се показател? Дали црп е многу покачено? Другите параметри се горе доле ок, леукоцити се мирни..
Ако има гнојна ангина, Амоксиклав не е прв лек на избор. Тоа е мое мислење, ама и од лично искуство. Денес би требало веќе да е подобро, ако делува антибиотикот.
Верувај ми се сомневав во тоа и слободно и кажав на докторката иако мразам да се правам доктор, ама беше упорна дека ни треба трпение до денес. И така би. Денес е подобро конечно, се надевам помина. Фала ви секако на сите, прво искуство со толкави температури, не знаевме каде сме.
Дете ми фати со прстите на загреан тостер. Намачкав дермазин. Ги држи да му ги дувам цело време. Да дадам нешто како блокмакс ке му намали болка?
Дај му слободно далерон/блокмакс. Педијатарот ме советуваше паста за заби во моментот да намачкам а од следниот ден мачкав дермазин
Nitu ima padnato nitu nesto drugo a potkrivnuva so nogata, nitu ima vidliva povreda nitu pak se zali na bolka.Nekoj so vakva situacija.
Да не имало детето температура, макар и пред месец дена. На неколку пати вака паничам и се јавувам кај ортопед. Вика може и да не сте приметиле да прошол некој вирус.
vo vtornikot nokta kaci tt od nigde nikade i do sabajleto kako nisto da ne bilo, prijatel doktor mi vika deka najverojatno e od virus i za 2 do 3 dena ke pomine