Малава (4год) имаше пред недела дена темп три дена, се жалеше едино на грло, заврши на Лендацин и инфузии пошто дехидрира (не јадеше ниту пиеше ништо), па за дома ја оставија со цефалексин, зиртек, инхалации. Сега нема тт, ама кашла два три пати на ден и кога ќе заспие се дави буквално детево се бори за воздух ко некој да ја стега за врат. Искуства? Трет крајник? Опструкции? Што да мислам и кај да барам чаре полудев веќе
Што можам на своја рака за коњуктивит на око да ставам? Да не чекам до понеделник, мислам дека тоа е.
Стомачен има по градинкиве? Од вчера се жали на стомак, денес е со пролив и нагони за повраќање. Провен само му дадов, тоест провен редовно му давам и коа е ок, друго нешто? Аман еј
Ние го поминавме пред некој ден ама малиот не го ни фати. Мене ме фати прва, не знам од каде. Пет дена трае со гадење, пролив, температура до 38 (само татко ми беше со над 39), апетитот уште не ми е вратен. Со лесно
Ауу 5 дена... Ми се жали цело време ми покажува внатре во уста и прави бљакс. Не знам како да му помогнам... Абе, една работа да не одминеше...
Еве и мојата се жали на стомакот, сега качува и тт, 37 со 2 има, плус носот со густи жолти мрсули. Да не знае човек што е. Аман и од градинкиве, аман. Само недела и пол одеше сега и еве што не снајде.
Рота е. Ако он е вакциниран, затоа него фатило, или лесно ќе помине. Кружи рота по градинкиве ептен. @The Unicorn не го терај да јаде, само електролити е доволно. Чај било кој бебешки може @kristina.k нас вигамокс капки ни дадоа за коњуктивит, без кортико се. 1 капка во око, 3 пати на ден, максимум 5 дена. Ама на мојов за 1 ден му помина
Ротата е лесно минлива? Леле мене ми е многу страв за детево, 4 години и 10 месеци има. Да се едитирам: Сега видов дека за вакцинирани деца пишуваш. Мојата не е вакцинирана @The Unicorn со лесно нека минува.