Итно! Прашања за здравјето на децата

Discussion in 'Дете' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. babydust

babydust Популарен член

За антибиотикот ќе си одлучите со педијатар,но сам по себе не е доволен.Уринарните инфекции се досадни и повторувачки и затоа превенцијата и течностите се особено важни.

karibian likes this.
  2. BabyT*

BabyT* Популарен член

Мојата беше вака ,на 5мин мочкаше.Давав уриројал и чај брусница.

karibian likes this.
  3. karibian

karibian Популарен член

Докторката сега ни рече деманоза чај ќе почнам од утре да давам ваљда ќе се среди. Фала ти. Ќе комбинирам и брусница

mal.ecka and BabyT* like this.
  4. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Мајки, синко ми е 6 год сега кога го спремав за спиење заприметив по цело тело црвени мозолчиња. Изгледа сипаници. Завчера прв пат на раката видов ама мислев е полазен од нешто дека дента надвор играше. Денеска и вчера јадеше јагоди. Не верувам да е алергија, дека има и зад уши, и по раце и по нозе. Што се превзема прв пат кога ќе забележите? Немам искуство со сипаници а имам и 10 мес бебе. :(Утре да го носам на доктор, но дека недела каде? Совет ве молам од вие што имате слично искуство

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Почнаа ли со неделни дежурства поликлиниките јане/идадија или се уште прегледи само во државна?
    Не можам ништо да најдам на нет освен саботни дежурства. Пред пандемијава нели Јане нон стоп имаа лекари?

6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Цела пандемија Јане имаат дежурства. Мислам дека педијатар има само во сабота ама секако ако ти е итно било кој ќе ве прими. Јас цело време таму го носам.

7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се сомневам на уши и сакав ОРЛ да барам, претпоставувам имаат дежурен, па и општ може ќе го прегледа.
    Ич не ми се оди во клиника...

Како не сум те прашала порано. Значи си работат Јане и денес можам да отидам?
    По интернет се утепав барање работно време ништо нигде не пишува...

8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Вит ц се даваше пред малтофер, така? 30 минути.

9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Да бе, идеме често во недела во секое време.

Milkiway likes this.
  10. hotsauce

hotsauce Истакнат член

Здраво
    Ќерка ми качи температура почеток на март некаде, доктор рече класичен вирус со растечен нос, чекавме да помине. Од тогаш до сега на точно 2 недели качува температура, кашлица има уште од пред 3 недели. Доктор рече од растечен нос е таа кашлица, нема спуштено на гради. Ушите се исто ок и грло. Веќе ја носам секоја недела на доктор аман. Се истото, вирус па фатила друг вирус затоа се повторува темп.

Само што прегледаа уши, грло, гради во четвртокот, еве од синоќа пак температура качи. Некој со искуство слично? Колку трае?

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Крвна слика црп имате ли направено?

12. hotsauce

hotsauce Истакнат член

Во Англија живееме, не праќаат тука за крвни слики освен ептен не дај боже да е итно. последниот пат прашав, докторот рече немало потреба, вирус по вирус било. Кај и да отидам исто е. Имам сменето доктори, пријателки исто кај др доктори што одат, сите истата прича

13. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Незнам што да ти кажам, на приватно нема да си направиш некаде крвна слика? Ако не не знам освен да слушаш што че кажат таму докторите нема некои посебни опции што можеш да направиш.

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Поработете на имунитетот, чисти го носето редовно, прошетки во природа, малку дистанца од луѓе додека се опорави скроз и тоа е тоа. Штом се друго е во ред нема што да правите. И тука сме исти, таков е периодот.

hotsauce and Snowflake92 like this.
  15. hotsauce

hotsauce Истакнат член

Ц
    Фала ти.
    цедам сок од целер, спанаќ, ананас, морков и јаболки скоро секој ден.
    Жими тоа го пие, нешто престана да јаде, ама месо внесува и ориз и некои други омилени јадења
    Друго моментално не сака. Пробав витамини во форма на сируп ама не ги сака, го плука. Тоа е ваљда, да видеме што ќе се случува. Имам други витамини во форма на гумен бонбон ама ми е страв да не се задави од тие, па така стојат, маж ми ги купил

Jana06 likes this.
  16. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

И јас живејам таму, ќерка ми исто еве четири месеци секој месец со температура, како што рече и сама не праќаат ниту на крвна слика ниту брисеви, моментално дојдовме МК и тука повторно ми крена температура и кашлаше па правевме брис и излезе бактерија во нос и мислам дека цело време не ја долекуваат затоа е секој месец болна. Пробај побарај на приватно брис и крвна слика.

hotsauce likes this.
  17. hotsauce

hotsauce Истакнат член

Фала ти, Ајде денес пак ќе прашам. Ако не, ќе ја однесам во итната за деца и ќе инсистирам за брисеви и кс, мада ќе изгубиме 5-6 саати таму, знаеш како е

18. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Како го решавате проблемот со запек кај деца од 20м? Прв пат е кај нас еве па скоро 3дена нема отидено али плаче цела вечер, сака да оди али највероватно неможе и почнува да плаче и од сон се буди и плаче. И све нешто го боли газето, курето, ногата, мешето одам на лекар добар е ми викат, незнам кого да верувам сакам сега е во фаза да лаже за внимание и све али не е до толку и да плаче барем јас така сметам

19. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Покрај сок од сливи можеш да даваш секој ден и мелено ленено семе прво по пола супена лажица и по одредено време можеш и една цела супена лажица.

kjofti4 likes this.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Кога имаше мали мака давав Смокван сируп, му помогна многу.

kjofti4 likes this.