Ние варичела имаме,од градинка ни е добро е што имаме благ осип немаме температура и не се чешаме послушни сме Сами се мачкаме со пудрата
Зависи, ама генерално нема сезона, може да има повеќе случаи во зимските месеци. Најактивна е октомври-ноември мислам.
И мојата ќерка а и јас имав проблем со мустелата. Она сува кожа, јас рани на рацете. Ја Фрли в после 2 или 3 бањања, а 800 и нешто ја платив. Иста таква сува кожа имаше.
Значи за лек ја земав, поголем проблем си напраив. Жива ќе се изедам. Значи детево никад никаков проблем со кожа. Сега се нешто и искача.
Мајки кои имале искуство со стомачен вирус..првиот ден малиот качи температура утредента се симна,вториот ден имаше 3/4 течни столици и толку.Е третиот ден почна да повраќа.Го однесовме на дежурен во Систина го прегледаа и рекоа електролити и пробиотик.Тоа му давам ама еве веќе трет ден ништо нејќе да јаде изеде само 5,6 макарони и ништо повеќе.Да не го форсирам со храна или пак да барам чаре по доктори?Сега ниту повраќа ниту има пролив ама ништо не јаде
Дефинитивно не го форсирај со храна. И мислам макарони не се препорачува ко ќе има стомачен вирус. Ама многу е побитно електролити и течност да прима. Моево за време на стомачни со по неколку гризини бил по цел ден. Можеш и тоа да му даваш. Исто двопек, компир варен и слично, а и супата од петел е добра (како електролити делува).
Знам се од тоа му понудив и варен компир,ориз двопек,ништо ама баш ништо живее на вода и електролити.Несака ни да гризне малку барем.Затоа си викам ако е ок да го оставам со електролитите само дур му се среди мешето ама од друга страна паника ме фаќа нејадењево
@simona_baby нормално е. Само да не дехидрира е најбитно. Три-четири стомачни имаме поминато, првите неколку дена исто е секогаш. И јас ко ќе префатам ништо в уста не ми се става. Ќе се стабилизира штом не повраќа повеќе и нема дијареа во ред ќе е, полека ќе почне и со храна.
А ако е дехидриран ќе приметам или само преку урина ќе знам?Зошто си пие водичка и електролитите.Си станува се движи,здивот не мириса на ацетон(нели еден од показателите на дехидрираност)само што не јаде.
@simona_baby тие се показателите да. Ќе приметиш. Првиот пат мојов уште носеше пелена и имаше портокалова боја, бевме на инфузија. Ако пие течност и електролити не е дехидриран, а и не траело долго.
sepak pregled si e pregled bevme za zaripnatos stanuva zbor gradi cisti se ok eventualno ako kaci tt ili da prestane da jade cica da napravime ks i crp za da uklucime antibiotik. Inaku vaka nisto nema. Ni dade kapki za nos sinomarin i ete uste sme zaripnati. Se nadevam ke pomine. Deteto mi e dzverka na sekoj covek place aj ne otidi kaj baba dedo pa taka i taa 4 saati placese sto gleda luge i rezultatot e toj. Strasna e neznam kako da ja opushtam ke gledam da ja setam poveke niz luge Sega kako ke se stopluva. Fala na site za podrskata i sovetite
Јас и синчето во Август во најжешкото ја прележавме Прво јас фатив трудна (незнам од каде), па после мене он, после него сестра ми...