Флорадикс има сирупче магнезиум. Чист магнезиум . Имаат и мешавина од цинк , магнезиум и Д вит, Салудинам мислам се вика. Исто на Флорадикс.
Дали е можно крвна слика скроз уредна, а дете да има бактерија? Веќе една недела поткашлува, денски најчесто не, ама навечер се закашлува додека не одлепи тоа што му смета и се смирува. Вчера го носев кај матичната грло чисто, пкуќа чиста. Направивме кс, црп, урина и се е уредно. Чекаме уште резултат од брис. Не бил болен во последниов период ниту температура ниту секрет од нос, само кашлицава последнава недела.
Ако се е уредно,можно е да е нешто на алергиска база.Баш вечерна иритирачка сува кашлица со уредни патаметри на тоа ме асоцира.Цветањево на дрвјата и цвеќињава може да биде алерген иританс.Секако ова е само мое мислење.Да беше бактерија ќе имаше нешто на кс.
Na 6 a moze i na 4 epten ako ne se siminja temp. Po kilaza e ima dozerce vo pakuvanjeto. Nas pedijatar ni preporaca ako davame na 4 da kombiniras ednas eferalgan ednas blokmax
Мислам дека има некој ваков вирус. Со уредна крвна слика. Многу деца, а и мојава е ваква периодов. Ноќе дур уцврсти сон кашла, после цела ноќ ништо, денски ретко. Нос тече со проѕирни мрсули. А не е од градинка. 2 недели како не иде, а многу деца чув со истиве симптоми.
Не исклучи и тоа матичната. Даде зиртек да пие додека чекаме резултати зошто до вторник многу денови ќе се соберат. Од петокот попладне пие, кашлицата како да се развлажни и сеуште нема подобрување. Веројатно треба и за тоа неколку дена, се надевам ќе се подобрува. Нема ни мрсули ни ништо друго. Само иритирачка кашлица.
Ако не симнува Ефералган (зашто кај моево ич не помага) земи парацетамол од Алкалоид. Прв пат му дадов пред некое време, го испоти како Блокмакс да пиел. Ептен добар се покажа кај нас, дозирањето е по години.
Детево 4,5год ми се пожали срце ја боли. Викам каде ми покажува на цицето. Кратко траеше вика до сега а вака не ме болело сега прв пат. Ќе носам во вторник кај матичен ама многу се испотресов... Што би можело да биде?
На секој 6 саати крева температура, значи кога минува дејството. Прв пат после долго време давам ова. До сега се со бруфен. Ама фала на совет, имам парацетамол, сум го заборавила.
Мајки што ставате на ранички на деца? Го удри прстето не му страшно кожичката одрана ама 2 дена никако да почне да заздравува му слузи пошто на незгодно место му е кога гази го разранува и го боли... Ми текна само на банеоцин ама нема по аптекиве
Мајки дали некоја од вас има искуства со розеола вирус, малата 3 дена ми изгоре од температурата, 4 ден температурата почна да опаѓа се појави малце осип, денес 5 ден нема температура ама цела е исипана буквално цела и многу плачлива на моменти. Се исплашив многу од осипот си помислив не дај боже да не се морбили, па ја носев на дежурен каде ми потврди дека е розеола. @Ano пред 3 недели моите о двајцата беа така излезе на крај дека имаат хемофилус инфлуенце во нос.
Розеолата кај мали еден ден осип има дадено и се повлече. Инаку стигнаа резултатите од брисеви. Мораксела во нос е кај нас. Сега засега ништо од терапија зошто кс и црп мирно.
Majki edno prasanje I dadov na malata e 2 godini da pie mleko vo prav od drugo ima mleko ima alergija kravjo I Sega neznam sto da bapravam da private mlekoto
Имаше синко розеола и одма после него коксит, значи сам по себе вирусот не беше страшен, кај нас отпосле не изнамачи. Буквално 3 дена само имавме тт и осип, ама недела дена после на нозе не можеше да стои. Не знам дали беше поврзано.
Ако е алергична на млеко,а сака да пие ке купиш хипералергено млеко адаптирано. Посебна формула е . На пример аптамил HA. Не обично.
Не мора да пие, зошто да пие ако не сака. И моето е алергично па не пие, во оброци ставам со житарки и толку. Млекото е за првата година битно, после уопште не е важно дали ќе го пие.
Женски кај детенцето приметив вакво нешто сега, не знам од кога е не приметив. Што може да биде, bed bugs??
Zdravo mamicki malata ne prestanuva da kasla samo kasla ni temperatura nish ema na grlo I davam Herbion I loratadin ama ne prestanuva sovet