Стави да проврие вода, во водата САМО лушпи од кромид, надворешни лушпи, 1 минута да отстојат во водата да ја промени бојата во коњак. Да се олади, ладно се пие. Цел ден утре давај во текот на денот, наместо обична вода. Ќе се смири за 2 дена
Малата (ушт малку ќе прави 5 години) пиеше панцеф поради стрептокока во нос, имаше густ секрет со месењци и поткалуваше. Сега е ок, но ќе треба да оди во градинка. Што да и ставам превентивно?
Спреј Диво оригано, пред да оди во градинка и кога ќе се врати (може да се користи секој ден). Доста ефективно се покажа кај нас..
Малово имаше температура, пиеше млеко и одма го исповрати тоа беше во 5 саат. Го однесов кај матичната нема црвено грло, и рече не би требало да поврати пак. Од тогаш само електролити пие ама сега ми бара лепче со јајце и јогурт, дали смеам да му дадам? Мислам лесна храна е ама ми е страв да не исповрати пак..
Јајце не знам колку ти е лесно. Јогурт би требало да може... електролитите може го кренале малку па затоа бара храна
Јајце мислам се даваше дијареа ко ќе има затоа ги помешав ама како шо бараше со лебче не знам, го излажав некако двопек со јогурт касна, па соленки и таман му дојде. Се накрена да затоа ми бара..
Здраво Деновиве заприметив дека малиот не дослушува убаво некој тивко кога зборува. Или пак нон стоп ме препрашува. Препорачајте ми доктор за слух. Дали некоја има идеја од што може ова да биде?
Др. Чакар на клиника ако сакаш државно. Не паничи одма, може само ушите се за чистење. Сестра ми вака беше после секое разболување, често идеше на чистење.
Шо вирус е овој? Колку дена трае? Втор ден како е со температура, сега имаше 38,6 со чепче не спадна па му ставив сенф на чорапите сношти само така му спадна температурата.. Денес и мене ме фати како отепана сум..
Кај син ми 5 дена над 38 одеше блок макс му давав ама на 4ч обавезно качуваше. После тоа уште 2 3 дена де имаше де немаше... катастрофа од вирус ако е истиот и мене ме фати од него се затнав. Ни сенф ни алкохол ни туширање ни оцет ништо не помагаше.
Колку време се препорачува да помине после вирус (или корона) па да се прими ммр? Првата доза многу тешко ја поднесе, а веќе е време и за втора
Незнам шо вирус е мене ме закажаа за тестирање утре, малово цел ден немаше сега крена 37,6 и 2 пати имаше проливче…
Здраво мајки. Пред една недела син ми крена тт и се жалеше на болки во увото и пиевме амоксиклав и стававме капки и му се смири. Сабајлево пак се жали на ушето. Совет кои капки да му ги ставам што да правам.
Кај синко бактерија од нос направи воспаление на уво. Значи имаше зелен секрет од нос и на своја рака направив брис. Испадна хемофилус инфлуенца ако добро ја пошав. Пиеше амоксиклав кој беше сензитивен ама не ја уништи бактеријата на контролњн брис ја имаше. Матичната даде само капки локално. За неколку дена се воспали увото. Директ на ушно даде два јаки антибиотика. Треба да правам контролен брис од понеделник.
Планирам да го носам на клиника на увп нос и грло дека сабота матичниот педијатар не работи. А вака на уво нос и грло да го прегледаат да видат што е
Малиов имаше некој исцедок од ку*ето како урда, со лоша миризба. Сакам да го однесам на хирургија да го видат. Во државна има ли достапно нешто денес? Детска хирургија има дежурно? Фала