Здраво мајки,дали имате искуство со големи(огромни) крајници кај дете природни така е роден,4години сме и последнава година е нон стоп затнат во носот зборува на нос и ноќе грчи спие со отворена уста,на две недели кашла со шлајмови не спушта на гради но одиме и во градинка ,матичната ни вика дека може ќе треба оперирање на крајници но јас некако не сум за бидејќи после тоа секој инфект може да оди на гради ,дали имате искуство со извадени крајници и како сте поминале ви благодарам
Zdravo majki ve molam spodelete iskustvo so eserihia koli kaj 3god dete. Kako ja izlecivte ili nekoj doktor sto bi dal dobra terapija
Мајки ќе прашам и тука , со мака сум со синчето. Скоро 6 месеци има повторувачка кашлица. На почетокот со температури и обструкции па некое време само се појавуваше и смируваше без некои појаки симптоми ни нос не му течеше. Матичната даде дијагноза дека е атопично дете склоно да ствара повеќе мукус и да спушта на плуќа. Го лечевме со антибиотик за сите досега фатени бактерии од градинка. Подолг период беше добар со слаба и минлива кашлица. Му давам дефендил а кога има индикации со совет од матичната кортиер и полмуаир. Последниов случај е повторно со висока темература отежнато дишење па и трахикардија. Почнувам да се сомневам во дијагнозата и досегашното. Да не треба друг пристап да не е алергија во прашање. Ми е страв да не премине во астма бидејќи имаме астматичар во фамилија. Се плашам и за идното здравје и капацитет на плуќа по олку повторувачко кашлање и крчење. Да идеме ли на пулмолог имате ли препорака, совет?
Јас би го зела Козле како опција. Знам за многу успешни и позитивни стории, за доктор немам препорака, тие што ги знам мислам дека се во пензија.
Козле, однеси го таму, таму имаш многу добри доктори и ќе знаеш на што си. Нас ни дијагностицираа алергија и интолеранција на млеко и лактоза, исфрливме од исхрана и магично престанаа опструкциите.
Слично искустово ,др.од козле посумља на бактерија плус и побара да се напраи пнеумослајд-преку крв се откри бактерија плус калмидија пенумона,а пред тестот само во нос бактерија хемофилус инфлуенца.Пиеше панцеф без никаков ефект и подобрување.Сега пие сумамед 2 ден ,скоро да не кашла,нема секрет,не крчи ноќе на спиење.
5ден со тт ,крвната слика мирна во понеделник,тт си крева на 4-5сати денес на 7-8 некаде денес направена крвна слика леукоцити 9 црп 24 плуќа чиста нема црвено грло без антибиотик мислења??? 4 години сме