За ХИБ сигурно има примено вакцина. Ова е тип А, која најчесто е без симптоми, ако има симптоми се третира локално. Ако се користат антибиотици без симптоми станува резистентна па тешко се лечи. Не мешајте баби и жаби.
Ништо Милки, детето нема проблем дури ни носе не тече. Ништо не би презела кај здраво дете, убаво ти вика докторот. Штом оди во градинка пак ќе ја фати, пак ли ќе даваш антибиотик? Ништо не му е, не се секирај.
Tochno. Bidejki nikade ne napisha deka e A ili B. Samo dadov informacii. Pri namalen imunitet kaj site od Kovid vakcinacii, i kako shto patuvaat niz drzavi, vo USA moze da fati B, samo informativno dadov informacii. Milo mi e deka ushte vo osnovno shkolo prodolziva da gi primaat vakcinite posle Mk ne del od Jugoslavija.
Девојки ќерка ми има воспален крајник, засега нема температура, весела е и си јаде, матичната ни даде само Лисобакт спреј, а антибиотик ќе вклучиме ако крене температура. Многу и верувам на докторката па ќе ја послушам. Имате искуство, мислите дека ќе поминеме без антибиотици? Фала
Ne znam soveti za toa. Jas sum rasten na -40, i sedeno po dolna samo obleka na led meditacija. Znam deka ishrana so jastozi i ajkuli kaj roditelite, moze da doprinese za deteto, ili deteto da konzumira shto e adaptiranje... NO Ne mozam soveti da davam, pravam spodelba na moja struktura, no ne influenza za chinenje. Ako nekoj doktor predlozi "amputacija" na smrznat prst, sigurno bi go tresnal so lopata po glava (ili ke mu kazam> ti tvojot prst da go sechesh). Sledniot pat ke komunicirame vo privaten razgovor.
Не пишува во резултатите која е. Мене баш добро ме стрефи не можам цела недела да се опоравам од кашлање. На антибиотик сум. Бев со доста високи температури. Затоа и одма прашав за малото ми е страв допрва да не почне кај него вака...и јас мислам дела ради вакцината ќе е ок. После бактеријава ми иде да одам за се вакцина да барам да ми стават не ми се проаѓа ова пак 7 дена не можам да мрднам кс ми е ужас, ензими во вис, железо паднато, црп во вис...катастрофа една градинка што ќе ти направи.
Ако беше тип Б биди сигурна дека ќе знаеше ЦЈЗ ,така да не се секирај. Хипертоничен спреј и Ацидосалус можеш за малиот. Антибиотик само ако има симптоми и по препорака на педијатар. Ова е моментот не дирај лава док спава . Мојава 2 недели ја имаше , исто без никакви симптоми. Скоро сите во градинка беа без симптоми освен едно детенце.
Ајде помош, на што ви личи ова? Паралелно има и кашлица. Намачкано Камагел и дадено Летизен, додека чекам понеденик за крвна слика и преглед, мислење ме интересира.
37,6 тт нема други симптоми. Нит црвено грло, нит кашла, нит мрсули, ништо Има некој ваков вирус? За колку поминува? Сумљиво топличка ми беше, немаше ни да мерам тт да не бевме на роденден,па викам ај за секој случај.
Дете 1год. Вчера бевме на село, таму косеа трева, тој гледаше.Денеска носот течи прозирни мрсули, кашла со шлајм и очите му се црвени. Можно е да е алергија или настинат е? Да го носам на итна или да чекам до сабајле?
Не, многу поголема површина зафаќа, скоро по цело тело. А намачкана со аутан беше и испрскано по собите се раид.
Уртикарија ми личи ова, алергиско е. Личи на алергија, исти симптоми има моја блиска кога се коси тревата.
Devojki imam vnuk od 6 godini ama imat 1 mesec sto je jadit voopsto samo mleko i mnoguu e oslaben a baska od koga se rodil imat problem so krvta, e nosime na pediatar za nesto vitamini da mu se jadit tie vikat ne mu davaj nisto ke se zdebelit ko ke porasnit od ovie, dali znaete nesto sto mozeme da mu davame za apetit?