Маката ми кашлањето. Денски кашла ама не нон стоп ама затоа а почнеме да се заспиваме (цица) не застанува со кашлање ама буквално рофта што викаат солзи и течат. И се спие ама неможе кашла, плаче хаос. Има ли некое чаре за кашлицата еве ја се размрда неможе да спие (не кашла сега ) а треба веќе да ја успивам. Година ипол е. Инаку докторката рече и се слевало од носот затоа ама шо знам баш се загрижив Фала ви
Да, само температура. Три дена беше во градинка и го земавме со температура. Сега е многу нервозен и кенкав, непрепознатлив е.
Додека избива осипот ќе биде нервозен. Два дена најчесто е избивањето, три до четири дена трае осипот. Ќе пројде, карактеристичен е за мали деца под 3 години.
И ние така прележавме, 2 пати во 5 месеци. Првиот пат многу лошо, со хоспитализација, вториот неспоредливо полесно. Со лесно нека ви е.
Аман бе Го тестиравте? Кај мојов еднаш само се случи течна столица и истиот ден 37°. Супер е од тогаш
Јас се теститав само, не го тестирам него, тоа е и првиот пат така пројде со пролив. @Black girl Да, омикрон 2 пат, подвид некој сеа. И ја мислев дека не може, ама ете. @forumce блага малаксаност, темп 37.5 и кашлица. Јаа и маж ми тоа, детето само пролив.
Што беа црвени точки на грло? Се жали дека ја боли кога кашла. Сабајле се раскашла. Има две три ситни црвени точки. Нит нос тече, нит има температура.
И јас така мислам. Само што на слики на интернет е многу повеќе точкасто и црвено. Ова баш 3 точкички. Што да и дадам да и омекне? Да не ја боли? Дур да отидеме на лекар.
Па не знам колку години е, баш и нема што многу да се даде. Јас обично мед му давам или млеко со прегорен шеќер и путер, чисто за полесно да ја поминеме ноќта. Па и пола доза парацетамол ако ептен ја боли, прополис да прснеш ако е над 2год,чајче. На дежурен да ја однесеш може е за антибиотик, барем одма да почнете.
Утре ќе ја носам на дежурен. Нема температура, нема ништо, само при нагло искашлување се пожали. Иначе не се жали измеѓу поткашлувањето. Скоро 4 години е, и дадов мед. Ќе видиме утре.
Мајки хелп, Антонија кашла веќе три дена, корне, ми личи на ларингит. Нормално вчера ја однесов на дежиуен, ок е се, малку зацрвенето грлце ама кашлицата била од носот, затоа капки со гентамицин локално само да се третира. Можно било и алергиско на тоа им звучело пошто сува кашлица. Прскам спреј, дува она нос цело време, веќе четири пати капки ставивме а никакво подобрување нема, два ноќи по ред и лоратадин дадов ама резултати нема. Еве ја по пола саат се разбуди од толку што кашла. Кажете некое чаре 3г.4м. Во понеделник ќе ја носам и на крвна слика. Помалку или повеќе кашла од февруари после ковидот, и сите викаат од носот е или алергиско.
Ништо нема рекоа и кај мојава, кашлицата удира на грло, па осеќа. Земсв лижавчиња за грло. Весела е, јаде, пие спие... Ќе видиме од Понедрлник со матичната ако треба нешто.
Цело време гледав дали си пишала. Мојава имаше црвени точки и во нив како мали херпесчиња. Матичната рече од вирусот.Со спрејчето се среди за два дена. Нека и минува брзо