Не ја облекувам многи и по боди ја оставам пак се поти најмногу во косата,најдобро ке биде да и ја скратам виткана имат и густа
Мајки после колку време делува блокмакс кај вашите мслечки. Помина 1 час и 15мин уште не и спаѓа тем 39.5. Ја ладам ја бањам во меѓувреме.......
Детето имаше 4 дена пролив, ја и маж ми еден ден малаксаност со блага температура. Најмногу до 48 часа.
Здраво денес направивме крвна слика гледам лимфоцитите покачени ако знае некој да ми каже зошто се покачуваат и дали е страшно,докторот е од 15 часот на работа,ама сакав да прашам зошто цело сабајле сум во паника
Ве читам со симптомиве од корона и се мислам... Малото пред една недела качи тт имаше чести столици и дијареа и го држеше 4 дена, после поголемиот качи еден ден тт 39.5 и другиот ден ко ништо да не било. Наредниот ден јас дијареа грчеви и тт. Денес правев брз тест негативен е Да правам за сите крвна слика може е најпаметно а?
Ние многу лошо поминуваме, еве веќе ден ипол е со температура од 38 до 39, се симнува само малку накратко, и пак се качува. Сабајлево сигурно имаше над 40 не ни даде убаво да измериме. Даваме сируп на три ипол часа најизменилно долерон и блокмакс. Сабајлево имаше грозница, такво тресење не сум видела, се испаничивме со мажот ми, матичната втора смена, сакавме да ја носиме на брза помош, не не примија дека сме биле позитивни. Процедури милион. Затворен бил ковод центарот, па требало со дозвола од интернист, педијатар и матичен лекар, да го отвораат специјално за нас. Детето гори, се губи од температура, тие процедури тераат. Многу сум разочарана и од здравство и од се. Блазе си ви на вас од Скопје, ќе одите во приватна болница, може ќе платиш, ама барем ќе си добиеш нега, овде што да ви зборувам. Тоа што денес го поминавме, тешко е со зборови да се опише.
Ве молам препорачајте каде да се снима дете со спектар на аутизам, за магнетна резонанца, и цени ако знаете. Ви благодарам.
Знам дека таква треска јавува кога прв пат кога се болни од ковид . Ние втор пат бевме позитивни за 4 месеци сега. До утре нема да има температура детето, држете се. Гушки.
Срамота за нив. Ако можеш негде да ги пријавиш. . Они не смееле детето да ти го вратат така да ти го пуштат. И башка тоа си го затвориле ковид центарот, а никој нема прогласено крај на пандемијата. Како е сега малата?
Фала му на бога, сега сме подобри, се намали температурата и веднаш живна девојчето. Ќе видиме во текот на ноќта како ќе биде. Ајде белки најлошото помина, се пореметивме веќе.
Готово, пројде. Ти гарантирам. Давај храна појачана со железо или суплемент 1 месец пост ковид, многу им го спушта железото
Дај боже Приметив дека и хемоглобинот и е паднат. Минатиот понеделник бевме на систематски преглед и и беше 123, денес после една недела 113.
На детска клиника, и во приватните. Систена сигурно знам. За цена на клиника е со партиципација, а во систина најдобро да се јавиш да прашаш зависно што ќе се снима+анестезија