Од што може да крева температура а крвна слика и урина добра црп 2ка што друго да испитам вака си јаде цица често и малку е кенкаво нема проблем со носе не кашла си дише нормално...
Вакви и се и другото раче и ноџе.Му пишав на матичниот, ми вика најверојатно коксаки, следи ја да не крене температура. Прашањето ми е последниве 5 дена беше со повраќање, намален апетит и дијареа, но без температура. Денеска столицата е добра но сеуште се жали на меше. Дали да ги сметам симптомите во склоп на коксакито или помина стомачен па закачи коксаки? Страв ми е за Димитар, има 7+++ месеци, не можам да ги разделам, нераздвојни се
Оди и до 39 после спиење но му се намалува до 38 после пола саат кога ќе се раздвижи. Денски е 37 со 6/8
Син ми исто му беа вакви исѕо рекоа коксаки само на дланки немаше туку по колена и лакти. Немаше никаков деуг пропратен симптом. Во градинка никој друг не пријавија, никој не се заразивме. Тој период и виранто му давав и така го помина. По мене,од ова сега ќе се засушува нема да качи темп. Ама по нашето искуство ти кажувам лаички
Што да дадам на 3 годишно дете за кашлица, класична од слевање од носот, ама многу е честа и цела ноќ се буди
Мојава имаше таков вирус , цела недела температура до 40 навечер, преку ден до 38 и ништо друго симптоми. Давав виранто , пробиотик и електролити.
Isto i moeto imase tocki ama samo na stapalcata ne se prosirija na drugo mesto. Dali bese koksaki ostana nejasno...bas debatiravme tuka
Ние имавме ваков осип на грбот , и на лактите Незнам од што може да е инаку настинат е , му тече носето и поткашлува.
Дали некој давал сирупи за смирување на кашлица на дете под 3 години? Мојава кашла чим легне ама к.с е добра др.ми вика нема потреба. Ама се мачи детето не спие, што да дадам на природна база?
Здраво, малата е 1ипол година. Веќе два месеца е со температура на секои 4 дена, направи пнеумонија, и се среди со панцеф, сега е чиста, а температура крева на секои 4-5 дена, со ЦРП 4, мирни леукоцити. Хемоглобинот моментално и е многу низок, 99. Сите брисеви се во ред, уринокултура чиста. Матичната не упати на детска клиника, кај докторка Невенка Славеска за имунолошки испитувања. Дали некоја од вас знае за што станува збор и какви се тие испитувања?
Здраво мајки, од минатата недела има рота вирус во градинката а од вчера ја фати и мојата, има дијареа вчера 3 пати, денеска пак, каката и е бела накај кремава, исто јадеме не верувам да и е од храната. Колку пати да дадам електролит денеска, ќе и земам нешто и за дијареата. Не се жали дека ја боли стомачето.
На самиот електролит би требало да пишува колку е максималната доза. Тоа зависи од електролит до електролит и од возраста на детето или од килажата. Во аптека прашај за некој појак пробиотик.
Иде во градинка? За син ми преку крв праевме црп на игг игм(нешто така беше) ама тие одеа на приватно не знам за државна како е. А ова со хемоглобин што си пишала кои се вредностите. И дали уши дали сте провериле? Со носот како е има секрет се закашлува? Не сум стручна, знам колешка детето кога и помина пневмонија уште долго се мачеа додека се исчисти скроз со инхалации. И син ми првите 3 месеци беше вака со градинка 3 дена оди 4тиот температура
Итно ми е. Како да земам мокрача кај 5 годишно дете? Не соработува. Не сака во чашка. Дали може нокширот да го измијам со топла вода и така да земам?