Не за нокширот. Ќе пробаш наутро пр ќе ја држи некој над шоља да не седнува на капакот, а др чашата в рака и под неа па да и фатиш мокрача. Така правиме ние
За не цел месец пак температура.. Сега и е цело грло суво, еве кога спие рчи и како да зема длабоко воздух. И кашла многу суво… Незнам што да правам, дали да чекам до утре, па да ја носам на доктор или можам некако да и помогнам уште сега? Страв ми е да не и е спуштено на плуќа
Бидејки докторката не ми е достапна ај тука да прашам,во градинка се рашири коксакито премногу Но моиве и двете поминаа во јануари Дали може да фатат пак или има траен имунитет ?
Се е проверено, имаше пневмонија на 01.06 и се среди сега е скроз чиста. Нема воспалено уво. Нема воопшто секрет во носот. Во градинка тргна на 15.05 една недела и од тогаш сме дома. Не можеме да се оправиме. Матичната веќе не знае што може да е и од што па не праќа на клиника. Ќе видиме што ќе каже докторктата на клиника во вторник.
Не немора со прва, ама најлесно ми било пошто тогаш сигурно и се мочка и поголема количина измокрува.
100мл сум давала од оние орс. Значи една таблета растворена во 100мл вода. Јас да прашам дали има некое детенце како моево, 3 дена температура до 38.5, друго ништо нема ни кашлица, ни носе, ни да кивне единствено што помеко кака. Најчесто ноќе качува, преку ден е супер, весел, пие течности ама не јаде.
Прво малото ми беше вакво, ама кај него излезе бактерија, деновиве и големиот, само температура, и тоа навечер, преку ден нормално активен, јаде, пие, нема проблем, ама пак има температура цело време, и не спушта ни со парацетамол, ни со бруфен. Еве го веќе е подобар, некоја вироза е ова. Крвната слика немаше никакво изместување во параметрите, дури и црп беше 0.5, а дете со температура 39.
@Jana06 минатиот месец беше така мојот, 2 пати навечер креваше до 38. Не појави ништо друго, а и комшивчето беше исто 2-3 дена само со таква температура.
Дали може да дадам неофен чепче, има температура 39.5. ? Дадов еферелган чеп во 13 и 30, но не ми спушта. Има бактериска инфекција, денес почнавме со Панцеф, но јас сум во паника. Кога може да дадам Неофен чеп?
Надвор е баш свежичко, изнеси го детето на тераса да се излади, истуширај, разлади со ладни облоги и за 4 саати можеш Неофен. На сите препорачувам парацетамол од алкалоид, многу е подобар од Ефералган. Со лесно.