Стварно немам искуство,тоа само од нет што читав дека и на раце и нозе испаѓаат мозолчиња... Има мака со јадењето, 2 дена слабо јаде,се жали на болка, секако е слаба,сега манекенка ќе е сигурно не е смешно
На антобиотикот ако е погоден му требаат два дена да почне да дејствува. Во меѓувреме давај електролити за да ја освежиш, мојот само Алвоген сака да пие од електролиту. Што помалку облека на неа, лади ја или со туширање или со чорапи со оцет, или сенф на нозе или рендан компир во чорапи. Ако не спаѓа до утре пак лекар.
Извинете на неинформираноста но често читам електролити и пробиотик, моето има само еднаш пиено антибиотик и ради течната столица давав пробиотик, кога во други случаеви се дава? Исто и за електролитите? Благодарам
Пробиотик давам за било какви стомачми тегоби, некогаш и превентивно кога менува средина како градинка, одмор, а електролити кога има можност за дехидратација, пролив, повраќање, висока температура и кога е малаксан.
Бевме на педијатар денес.Не е коксаки,туку херпес вирус. За 3-4 дена ќе помини, лесно префатлив е и сега малава сигурно ја префатило. Вчера имаше кратко тт Среќа па не ја пуштив в градинка од четвртокот. Кажа само дека е ептен болно и ни даде сируп. Толку.
Јас се уфилмав којзнае што треба Nureflex е сирупот, претежно го даваат за тт,ама во случајов ми рече можело и против болки... мислам дека е некоја верзија на парацетамол... ( сега прочитав дека е и за тт и за болки )
Среќа што полесно поминуваат а не според нашите филмови. Да знаеш јас колку се филмам. На мојава и прскав на база прополис,жалфија плус некои тревки.Ќе мине за брзо.
Ми кажа дека има нешто за прскање,ама не ми го препорача,од искуство само еднаш ќе сум успеела да прснам и после ствара одбивност дека ептен длабоко оди... Дај шта даш само да помини,ексик,јас поболна од нив легнав
Да ве прашам дали осип од комарец може да крвари во средина ако го чеша, неколку дена по ред и на двете им се појавува по едно не повеќе, и во средина има како раничка, дали може од друго да е или комарци се во прашање
Ја кога ги чешам многу се раскрварува. Ставам паста за заби кај што сум искасана најефикасно ми се покажало за сушење и да не чешаат
@Jana06 Јана на парацетамолот од Алкалоид пишува од 1-6 г. дозирање да е 5-10ml. Е сега 5 или 10 да дадам? Барам по кг. нема на упатството.
Јас давам 5мл кога има до 39, над тоа би дала повеќе. Нејасно е напишано затоа и јас помала доза давам. Можеби треба според годините да покачуваш по 1мл, ај да видиме докторката што ќе каже @Alishan30