Како и го даваш сирупот, со лажиче? Јас успевам да давам со шприц, истиснувам по малку во устата покрај јазикот и чекам да голтне. Споро е ама го пие така.
А да ставам во шише малку вода и антибиотикот внатре да пробам и така дали ке го исп Две години направи пред месец дена,ама и преплашена е од носење само по болници,имаше излив на колче еве веке месец дена сеуште имат и сега плус и настина и не сакат ни температура да и мерам ама некако успеваме да и мериме, денес со касичката успеав да и го дадам антибиотикот
Денес со кашата успеав да и го дадам,доктор прашав денес ми рече може со кашата да и го дадеш така и утре ке и го дадам сепак фала на одговорот
Mojata e 15mes i se razbirame, negoduva ama koga ke recam mora kenka i otvara usta. Temp i meram koa spie najubavo
Ако има апетит и си ја јаде цела каша не е проблем, но ако не ја јаде тогаш внесената доза не е иста. Имај го и тоа во предвид.
За колку време има резултати од уринокултура? И како се проверува урина за побрзо? Во Авицена на пример Од вчера од 17 нема во вц отидено и денес не сака да оди многу е нервозна најверојатно поради тоа 5 години има
Уринокултура за 48ч а обична урина за 15мин. Направи и тоа и тоа, цистит е веројатно, ама сепак направи си да знаеш ако е бактерија што да лечиш. Прави брусница чај во големи количини како сок да го пие, ама не филтер туку рефус и стави ја во топол чај од камилица, топол како топла вода за бањање и ќе се пушти сама да се измочка во водата.
Дали и како третирате бактерија во нос (мораксела катаралис), која освен кашлица наутро и течење на носот не предизвикува други симптоми. Детето е 5 ипол години.
Со 3 пати на ден физиолошки прскање, ако не дава температура нема потреба од антибиотик, досадна е и мачна ама тоа е тоа, нема потреба од антибиотик бидејќи се лепи брзо.
како е можно да има дијаеа и тоа обилна полни 2 пелени само во текот на ноќта? преку ден си кака ама не е така течно, скоро нормална столица (иззвинете за описот) 3 ноќи обилно како до потонување од сите страни, боја жолтеникава и мирис крајно не пријатен... во меѓувреме си јаде си пие исто што и секој ден...
Главоболка кај 4г дете? Прв пат ми се жали вака, дури и плачеше дека премногу ја болело. Пред 2,3 дена ми дигна мала температура, ама без ништо и помина. Денес и мерев со живин 35.5 и покажа дека има, ладничка. Сега е пак како облиена со ладна пот само по челото (ладно и влажно и е). Со живин не и мерев пак.. Едит: Измерив и сега со живин, 36 и е сега (заспана е).
Од вирус знае глава да боли. Син ми лани така го болеше 2 дена главата и вечерта крена температура и сабајлето ништо како нов. И толку беше.
Како е денес? Малиот мој прв пат се пожали на главоболка сега кога имаше корона. Главоболка, па крена температура.
Како да знам дали напукнала коска? Ќерка ми од лазечка позиција, се лизна од табуретка и паѓајќи со глава тресна на клуб масичката. Се случи многу брзо, мислев аркадата ја мавна, ама всушност е странично под окото. Има мал оток и одма посине. Зајде во моментот и одма се смири еве ја си игра сеа. Да носам на педијатар? Крема некоја, било што да препорачате за вакви ситуации??