Итно! Прашања за здравјето на децата

Discussion in 'Дете' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

И мојот има таква чудна кашлица од пред две недели. Ни кажаа дека е на алергиска база. Ден два му давав антихистаминик и се подсмири малку. Потоа прекинав и еве уште знае да поткашла. Некогаш суво некогаш влажно.
    Нема никакви други симптоми и јас лично мислам дека нема потреба од испитувања па не го ни носам на испитувања плус.

2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Опасно е да голтне жива макарона?
    Што да правам? Што да очекувам? Што да преземам? Пола голтна од малите вртените.
    Таман се исчистивме и викам да здивнеме и тропа нешто во уста. Додека изреагирав ја голтна се беше во дел од секунда. Кај ја најде ќе се изедам жива само што усисисав се.

3. Black girl

Black girl Форумски идол

Мислам дека не е опасно. Ќе ја искака. Следи ситуација да не ја боли стомак, но не верувам.

gjoker4e likes this.
  4. katalina

katalina Популарен член

Мислам дека нема место за паника... сепак се работи за храна,не е предмет.Ке се свари во желудникот и ќе се исфрли низ организмот.Мојата малечка кога имаше 3 години изеде одеднаш 5 мастики Чунга Лунга.Испаничивме дома до бескрај...одма на лекар појдовме...ни рекоа да ја следиме столицата 2-3 дена,ќе ги исфрла
    Така и бидна

gjoker4e likes this.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Во 19:00 ја голтна, сега приметив дека не ми се постирало мислењето. 21:00 заспа, не плаче ама страв ми е да заспијам...

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Не се плаши.

gjoker4e likes this.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Ке се свари во мешето и тоа за брзо, не се грижи :)

gjoker4e likes this.
  8. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

ако во рок од 3 саати после голтнување нема проблем значи нема место за паника.

gjoker4e likes this.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Ништо нема до сега.

LiliBoz, Black girl and kukla21 like this.
  10. marchi-cool

епа немаш гајле ко така.

gjoker4e likes this.
  11. blessed.an

blessed.an Популарен член

Мајки малиот ја удри керка ми силно со телефон во главата и отече како орев топче големина и има една шарка црвена ја боли при допир седе сега не плаче
    Позади ушето малку погоре ја удри
    Дали да ја носам на лекар или да почекам

12. marchi-cool

мене детето ми се удри на плочки и му отече главчето ама на допир меко,све ми помина низ глава дури до тоа да не има внатрешно крварење,сепак глава е. И го однесов на лекар. Не би да паничам ама сепак глава е во прашање.

blessed.an likes this.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Јас имам пишувано дека по препорака на педијатар во Словенија, дете со воспалени уши, температура 14 + дена и црп 29, лекував со свеж воздух на море, овошје и зеленчук. Оздраве луѓе. Тоа беше после приман антибиотик по рота кој го сотре имунитетот.
    Од тогаш антибиотик пиеше само за стрептокока и за заб. Две години не дадов скоро.

Друг пример, татко ми доби шеќер, на рутинска контрола скоро 20. Неколку дена сам се стави на диета, мерат 13. Докторот го стави на диета и ако паѓа нема веднаш терапија. Се водат по правилото што помалку апчиња.
    И ете, кај синко има резултат, кај татко ми ќе видеме иако тој си го има во фамилија Тип 1.

Така лечат надвор, да не ве чуди. Може подолг е процесот на заздравување, ама долгорочно подобар.

Lolipop23, Dalia93, victoria and 3 others like this.
  14. Magic13

Magic13 Истакнат член

15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

За одредени работи, да така е. Ама како што кажа. За рота мора.
    Антибиотик не треба никогаш да е прв избор но секогаш треба да е избор за кога станува збор за нешто кое не се лечи со витамини и минерали.

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Колку живи макарони и шпагети имам изедено ко мала. :D Сигурно нема ништо, пченица и вода се, се варат во желудникот.

mal.ecka and gjoker4e like this.
  17. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Малата 2 год има осип на лицето розеви точки нема ништо внатре кожата делува како сува во тие делови. Педијатарот препорача еуцерин црвена крема мачкам денес втор ден, во некои периоди од денот изгледа многу подобро скоро и не се приметува, по некое време пак е црвена и така се вртиме во круг. Точките некако како да се намалија беа покрупни сега се поситни но како да се побројни. Мислам дека се повлекуваат но сепак не сум сигурна. Докторктата рече дека е некоја алергија од нешто што допрела знали контактно било зошто само на лице. Има ли некоја со слично искуство да ми каже по колку време би се повлекло целосно? Само два дена мачкам но ме загрижува тоа што некогаш е подобра некогаш не а најголемиот проблем е што незнаеме од што е . И кремава некој дали ја има користено за нешто слично. Секој совет би бил добредојден.

18. Black girl

Black girl Форумски идол

Ве молам за совет. Ќерка ми е 21 месец, вечерва испи млеко и ми заспа во раце(така заспива секогаш) и после 10 минути се закашла, не можеше воздух да земе(како од плунката да се задави) и исповрати и сега пак така заспа(не сакаше да се напие пак). Ми се случило и претходно така иако поретко. Совет? Се случило кај некоја од вас?

19. Ano

Ano Форумски идол

Мене и се има случено, ако касно му била вечерата па му дошло тешко. Не сум форсирала одма ново млеко зошто и онака стомачето било оптеретени, сами малку водичка. Па ноќта ако се разбидел му нудев мала доза млеко.

Black girl likes this.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Ми се случило. Или му било тешко или се шлајмови во прашање. Обично млекото им ги разводнува па после ги повраќаат.
    А може и само му се вратило млекце па се закашлал и извадил се.

Black girl likes this.