Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.395
    И мојот има таква чудна кашлица од пред две недели. Ни кажаа дека е на алергиска база. Ден два му давав антихистаминик и се подсмири малку. Потоа прекинав и еве уште знае да поткашла. Некогаш суво некогаш влажно.
    Нема никакви други симптоми и јас лично мислам дека нема потреба од испитувања па не го ни носам на испитувања плус.

2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    Опасно е да голтне жива макарона?
    Што да правам? Што да очекувам? Што да преземам? Пола голтна од малите вртените.
    Таман се исчистивме и викам да здивнеме и тропа нешто во уста. Додека изреагирав ја голтна се беше во дел од секунда. Кај ја најде ќе се изедам жива само што усисисав се.

3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    Мислам дека не е опасно. Ќе ја искака. Следи ситуација да не ја боли стомак, но не верувам.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Мислам дека нема место за паника... сепак се работи за храна,не е предмет.Ке се свари во желудникот и ќе се исфрли низ организмот.Мојата малечка кога имаше 3 години изеде одеднаш 5 мастики Чунга Лунга.Испаничивме дома до бескрај...одма на лекар појдовме...ни рекоа да ја следиме столицата 2-3 дена,ќе ги исфрла
    Така и бидна

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    Во 19:00 ја голтна, сега приметив дека не ми се постирало мислењето. 21:00 заспа, не плаче ама страв ми е да заспијам...

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Не се плаши.

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.722
    Допаѓања:
    77.007
    Ке се свари во мешето и тоа за брзо, не се грижи :)

8. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    ако во рок од 3 саати после голтнување нема проблем значи нема место за паника.

9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    Ништо нема до сега.

На LiliBoz, Black girl и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    епа немаш гајле ко така.

11. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки малиот ја удри керка ми силно со телефон во главата и отече како орев топче големина и има една шарка црвена ја боли при допир седе сега не плаче
    Позади ушето малку погоре ја удри
    Дали да ја носам на лекар или да почекам

12. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    мене детето ми се удри на плочки и му отече главчето ама на допир меко,све ми помина низ глава дури до тоа да не има внатрешно крварење,сепак глава е. И го однесов на лекар. Не би да паничам ама сепак глава е во прашање.

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.280
    Допаѓања:
    259.144
    Јас имам пишувано дека по препорака на педијатар во Словенија, дете со воспалени уши, температура 14 + дена и црп 29, лекував со свеж воздух на море, овошје и зеленчук. Оздраве луѓе. Тоа беше после приман антибиотик по рота кој го сотре имунитетот.
    Од тогаш антибиотик пиеше само за стрептокока и за заб. Две години не дадов скоро.

Друг пример, татко ми доби шеќер, на рутинска контрола скоро 20. Неколку дена сам се стави на диета, мерат 13. Докторот го стави на диета и ако паѓа нема веднаш терапија. Се водат по правилото што помалку апчиња.
    И ете, кај синко има резултат, кај татко ми ќе видеме иако тој си го има во фамилија Тип 1.

Така лечат надвор, да не ве чуди. Може подолг е процесот на заздравување, ама долгорочно подобар.

На Lolipop23, Dalia93, victoria и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251

15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    За одредени работи, да така е. Ама како што кажа. За рота мора.
    Антибиотик не треба никогаш да е прв избор но секогаш треба да е избор за кога станува збор за нешто кое не се лечи со витамини и минерали.

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Колку живи макарони и шпагети имам изедено ко мала. :D Сигурно нема ништо, пченица и вода се, се варат во желудникот.

На mal.ecka и gjoker4e им се допаѓа ова.
  17. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    187
    Малата 2 год има осип на лицето розеви точки нема ништо внатре кожата делува како сува во тие делови. Педијатарот препорача еуцерин црвена крема мачкам денес втор ден, во некои периоди од денот изгледа многу подобро скоро и не се приметува, по некое време пак е црвена и така се вртиме во круг. Точките некако како да се намалија беа покрупни сега се поситни но како да се побројни. Мислам дека се повлекуваат но сепак не сум сигурна. Докторктата рече дека е некоја алергија од нешто што допрела знали контактно било зошто само на лице. Има ли некоја со слично искуство да ми каже по колку време би се повлекло целосно? Само два дена мачкам но ме загрижува тоа што некогаш е подобра некогаш не а најголемиот проблем е што незнаеме од што е . И кремава некој дали ја има користено за нешто слично. Секој совет би бил добредојден.

18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    Ве молам за совет. Ќерка ми е 21 месец, вечерва испи млеко и ми заспа во раце(така заспива секогаш) и после 10 минути се закашла, не можеше воздух да земе(како од плунката да се задави) и исповрати и сега пак така заспа(не сакаше да се напие пак). Ми се случило и претходно така иако поретко. Совет? Се случило кај некоја од вас?

19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Мене и се има случено, ако касно му била вечерата па му дошло тешко. Не сум форсирала одма ново млеко зошто и онака стомачето било оптеретени, сами малку водичка. Па ноќта ако се разбидел му нудев мала доза млеко.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Ми се случило. Или му било тешко или се шлајмови во прашање. Обично млекото им ги разводнува па после ги повраќаат.
    А може и само му се вратило млекце па се закашлал и извадил се.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.