Најрано на 4 часа мислам дека можеш. Инаку 37.3 не е висока температура за сируп да даваш, следи ситуација само. Штом е покриена со терапија за крајниците ќе се стабилизира наскоро.
Дали лош здив мириса од гнојна ангина или може да е и од повраќање цела ноќ. Малата цела ноќ повраќа шлајмови. Сабајле крена тт 39. Спушти со сируп ама омалаксана е се жали на стомак, нема пак повратено ама и здивот и мириса. На одмор сме си викам да не ја пресече стомачето вчера беше ладно морето ама ме чуди шлајмови што повраќаше цела ноќ. Најдовме доктор во близина се слушнавме на телефон сега затвора после 5.30 отвара повторно. Некој совет.
Може устата да мириса ако не измила заби, јазик од повратеното. А исто може и од гнојна ангина да мириса, ама тоа е специфичен мирис, не би знаела како да го опишам. Не како што мириса од расипан заб, ама сепак сличен мирис. Ако можеш, ѕирни го грлото, ако има бели наслаги или топчиња (чепови) на црвени крајници, може да е гнојна ангина. И стомак знае да боли, се активираат лимфните јазли од стрептокока.
Син ми 3 год од ко си дојде од градинка ми е како омалаксан и ми се жалеше дека му се повраќа. Сега спие му мерев температура 37.5 има, го раслеков спушти на 37.4 Да давам сируп или да почекам??
Ке почекам. Дека спие мислев да не треба да му дадам сега оти знам во спиење побрзо креваат температура.
Ако има будни некој совет како да смириме кашлица- надразнителна е не може да заспие од каплање па плаче Пва е трет пат вп 2 месеца а само со инхалација со физиолошки сме. И седење на тераса помага да му се смири. Има ли лек да се излечиме да не се врати пак? Какво е вашето искуство?
Термин на психолог имаме октомври Термин на специјалист октомври Проблемов почна март- април кога имаше 4 години, сега има 5 години Прво испадна хроничен запек, пиеше лаксатив, се среди демек, после тоа урината не е ок два пати антибиотик пиеше Од тогаш па навака цело време трпи за мочање/ какање не знам за што поточно трпи и дали еднаш за мочање еднаш за какање или наизменично или за двете Секој ден иста приказна, ја земам од градинка вика да брзаме дека и се моча и ќе се измоча во гаќи, вика дека мочала во градинка пред да ја земам колку е точно не знам, стигаме на праг трпи се стиска и вика дека не може веќе и еве и сега мочаше и какаше во гаќи на скали, а пред да се деси тоа додека трпи испушта гасови долго Како да не можам да објаснам ни на македонски во Мк, ни тука во Германија. Мислам дека после се што ќе кажам треба одма педијатарот да знае или барем да има претпоставка бидејќи претходно имало исто такво дете Не знам дали и тука на форумов некој ме разбира? Вечност ми е до специјалист и психолог не се издржува секој ден истото, и откако ќе моча кака на пример пак трпи за 5 минути Помош Некој со слично искуство Имаме и гаќички што свират ноќе кога ќе се измоча тие помагале отприлика за шест недели да не мокри ноќе повеќе И цел ден се пресоблака нови гаќи и панталони дека нив се измочкала малку макар и една капка да е и секој ден имам по една машина за пррење една за сушење веќе година и пол Не ми се верува дека година и пол веќе истото се случува и не престанува, гугл ми дава страшни дијагнози Ехото на црева и бубрези мочен меур на педијатар е ок
А во градинка што ти викаат? Внук ми на 4г вака трпеше, трпеше за да не испушти нешто во играње надвор и наеднаш кога ќе му дојдеше да се измоча во гаќи трчавме во прво вц кај и да сме. Сега 5ипол има се подопрај. Со какање исто беше трпеше, држеше. Бидејќи е во школо исто цел ден не одел во вц му било срам, па дека повеќе беа дома и не знам што направија по тоа прашање. Знам многу стомак го болеше збореа и со наставничката. Вода не пиеше да не оди во вц буквално. Ако на искачање од градинка ти вика дека и се мочка зашто не ја вратиш во градинка да влезеш со неа до тоалет наместо до дома да одите.