Кај мојата се има случено неколку пати по 5дена со температура и тоа се додека не се виде дека има Мораксела во нос, па ни сменија антибиотик.
Малиот е со гнојна ангина. Нема температура, пие антибиотик ама има болка огромна и ништо не јаде. Прскам спреј лизобакт, нема многу ефект. Нешто природно или нешто плус за побрзо да се исчисти, дајте ми совет
neznam eve i na detska klinika prijatelka ja gledase napravija krna slika se e ok samo leukocitite mislam pokaceni sto znacelo virus. I taa pak ni rece da prodolzime so antibiotikklot
Може ли да ја чешка пупата од миризлив тоалет? Не и е црвена, чиста е, ама пак ја чеша, нервирам се многу мислам дека во навика ќе и премине.
Vo Viber go proveriv brojot izleze biosan i eve na google strana nekoja ama iskreno mn skapo mi se vide https://biosan.mk/
Може. Јас имам многу јака реакција на парфимирана тоалетна хартија, со години избегнувам да ја купувам. Смени ја хартијата, ама земи нешто намачкај ја да се смири реакцијата, прашај лекар ако си во можност да ти каже што да мачкаш, сепак е дете, јас белогент сум користела и пиев Аериус за да се смири алергијата.
Малата 2год се изгори сега од шпорет на раката нс едно место и се излупи кожата што смеам да ставам имам дома јскодерм, пантенол крем и кантарион масло?
Да одиш пп кај Бојан-специјалист е за уво нос и грло. Ги чисти со газа некако ( немам лично искуство само од кажување)
Му помина за брзо овој пат, уште малце има на крајници ама не е болно толку имаме мака со крајниците, и други ми го имаат препорачано докторот, ќе знам за наредно.
Имал некој друг проблем со Зинат сируп? Значи одбивал и до сега сирупи, нема често антибиотик пиено може 3-4 пат во овие 6 и пол години, ама ова го немам видено до сега. Толку му е грд што мислам трауми ќе има, сега го станав да се напие и детево уште липа не можам да го смирам. Плус го плука одма или повраќа, не знам ни колку се напи. Дали да барам да ни го сменат или да не давам повеќе, трет ден пиеше денес? Подобар е многу, грлото се смири, температура нема два дена. Се плашам да не го повтори ако го прекинам, а и вака нема смисла го мачам само.
Зинат е многу густ, разреди му го со некој сок. На синко само од Зинат му поминува, било што и да е, Амоксиклав не му помага. А вирус како се лечи со амоксиклав да ми е да знам... докторка па и на детска клиника, амоксиклав за вирус... и после не реагираат на антибиотик, епа не реагираат. Измиј ја со хиперманган. И не користи парфимирана хартија, ако имаш ДМ во близина има тоалетна влажна како марамици, со 99% вода, ние дома со такви сме, многу ми е полесно.
За изгореници најмногу ми помагало Дермазин крема (со сребрени јони). Само почесто мачкање треба во денот бар 4-5 пати. Ако загнои местото, пошто велиш дека е излупена кожата, може да ја комбинираш дермазин кремата со гентамицин крема. Може и двете да ги ставиш истовремено на местото и да го покриеш со стерилна газа, да диши (никако со фластер врз раната). Најпрво сипни му Бетадин на местото, па после кремите и газата..