Сте давале Вербускон прашоче? Земав за секој случај 6 кесички, што е со Вирантото, од 250 на почеток го направиле 600 ден скоро. Епа многу е.
Јас Вербускон земав, вика за настинка е поефикасен, не е настинат, кашла само ама да имам за секој случај. Иначе од Медогал осетив голема разлика, со 2 давања.
Седнува на мојата нога кај коленото свртена со градите конмене. Правевме уринокултура и се е во ред Матичниот не ме свати сериозно . Не знам што да правам. Се мислам дали да ја носам кај друг лекар или да ја носам на ехо.
Плаче кога ја тргам и плус се турка накај ногата со цела сила. Дајбоже да и е само игра, би била пресреќна
Пред некој ден пишував баш, мојата пак истото го прави ама на мојата глава или на перница и ги витка нозете и цела карлица како жаба и се пренесува. И така најлесно заспива. Матичната исто не ме свати сериозно. Да прашам за инхалатор каков да земам. Зарипнато и е гласчето па освен аериус ни дадоа и инхалации за прв пат.
Моето кашла од саботата, давам виранто, тегавец, спреј во носето, мачкам еукалиптус маст на градите, чај од ловор, прегорен шеќер, од вчера почнавме и со инхалации cortair и физиолошлки ама уште кашла незнам веќе што да правам што да дадам утре сме на контрола па ќе видиме...
I mojata buta edna prekrivka megu noze i gi mesti ko zaba i diga gazot za da ja ljuljam za spienje. Uopste ne pomisluv deka moze da e problem neso
Ќе почнам уште од утре со инхалации ако кашла вечерва. Ќе му помине на твоето од инхалациите ама некако рано отворивме сезона...
Ке провериме повторно уринокултура и ке барам чаре, не верувам да е игра толкунапрегање. Инкау јас го имам овој инхалатор од Зегин и супер е https://www.zegin.com.mk/mk/emed-inkhalator-610
И мојов почна да кашла денес. Неколку дена беше со растечен нос. Сите во школо беа такви и сите кашлаат. Ај да земам Медогал и да си земам да го инхалирам со солен раствор па ќе видиме што понатаму.
Совет од доктор, не одма инхалации, особено ако веќе вади секрет. Може да го спушти надоле секретот полесно. Ако го исфрла форсирај да кашла, давај пудинг, банана, мед, се што е лепливо и густо. Однеси на лекар па после види дали да убациш инхалации.