И ние сме со вирусот Од синоќа почна во 3часот до 10 сабајле само преку 10 пати поврати,има и проливче моето,броев до сега 18 памперси Газето му е црвено за греови
со помин нека е. Не знам какво време дојде. Порано се беше со бактериска инфекција и со еден антибиоти се се решаваше. Сега се е вирусно и да не знаеш што е ни кој пат да го фатиш
@gjoker4e @Mari* ефикасни чепчиња за повраќање ми се vomex a. Си имам секогаш дома по едно паковање исто како и парацетамолот. Во случај ако не ви дале нешто, инфо плус. Нека мине брзо.
Имам и јас дадов ама изгледа во првите 5-6часа на вирусот ништо не помага Хорор вирус би требало да се вика Могли е подобра а мали е со црвени обравчиња и пролив има уште Повеќе од 1500грама ослабна за овие 30часа и само вода пие Давам и перентерол и пак не престана Единствено кус кус ми бара ама не знам колку е добро сега тоа да му дадам
^Малата моја 2 пати доби коксаки.Првиот толку беше лесно ако од градинка не не натераа да одиме на др немаше ни да приметиме.Јас скоро и да не приметував дека има нешто по рацете и нозете тт немаше.За 3 дена беше во градинка. Вториот пат мешето ја болеше и само еднаш поврна и качи многу кратко 38.Усте полно со пликови,раце и нози исто.Плакаше и и требаше недела и пол да и поминат пликовите.Додека има брумки не смееше да оди во градинка.Нели треба вториот пат да е полесно.Нас ни беше хорор.Со плакање ,не можеше да јаде.Ние мачкавме вториот пат крема ама не помогна побрзо да поминат.Ако сака бека апне било што колку може.Они обично викат првите 6 ч не.
Ако ви дале листа со диета, следи ја диетата, ако не да одам да ја побарам мојата листа. Отприлика беше, прв ден само чај (ама ако трпи пробај и двопек), па втор ден варен компир, ориз, јаболко (варено), бистра супа... Млеко не, ако ептен мора, АД без лактоза.
Листата е за диета во случај на пролив, ама не можам да ја најдам таму кајшто мислев дека е, многу ми е жал, ама оди така како шо пишав горе, барем прв и втор ден. За повраќање незнам чаре, само дека треба да се пијат помали голтки, не да се напие одеднаш цела чаша. Тоа и за дете и за возрасен. Мене доктор ми има кажано, една голтка кока кола помагала, последен пат ко ми се деси да повраќам, кока-кола купив за лек. Ама со вирус незнам како... Побрзо нека помине. А млекото за пролив ми го имаат забрането, лактозата праела беља.
ПРед да одиме на одмор децава дома седеа една недела. Демек фит да бидат Вечерта пред летаме од нигде големава почна да повраќа. Веднаш по нејзе и мм повраќање и пролив. Нозе ми се стресоа. Си реков толку од одморот, а немавме такво осигурување за повраток на парите во случај да дадеш а тест. Вомекс чепчето не спаси, а и од вомекс таблети за возрасни на мм дадов. Цела вечер бев будна, да мерам тт, среќа немаше, па голтка по голтка давав водичка. Од полноќ некаде престана да повраќа и сабајлината летавме 15 часа . Не се повтори веќе, толку беше. А не беше од храна. Што вирус ќе беше и јас незнм. А божем ги пазев цела недела и во најлош момент закачија нешто. БЕз зачини да му направиш мислам не е штета, по малку нека јаде. И само по голтки течност.
Мајки ај еден совет ако ина некој со слично искуство Ќерка ми последните два месеца 3 пати како пие антибиотик,откако испие една доза за деесет дена дете пак е со тт кашлање,нос тече за извоз,совет што да испитам,сите знаеме дека странство тешко се добива упат за брисеви,само добивме крвна слика да и испитаме и совет да не се меша со други деца и пауза ос градинка 3 месеци. Ќе пукнам од мака што толку често е на антибиотил веќе и е 4 пд нова година те за месец дена одиме Мк. таму секако ќе и направам брисеви ама до тогаш? Иналу е три и пол години и ова и е втора госина како оди во градинка. Некој совет што да тражам да испитам и исто крвна слика се прави веснаш или откако ќе го испие антибиотик инаку довивме амоксиклав
Напрајте брисеви во нос и грло, мене ова ми личи на бактерија, многу често се повраќа. Нека јаде повеќе зеленчук и овошје, витамини, Б6,Б12 суплеметни преку сируп нешто да појача имунитет. Чаеви некој природни.Само бактериите умеат да се досадни.Давај ѝ и пробиотик некој, да не и се уништи желудникот од амоксиклавот.Правете инхалации со морска сол, етерични масла (еукалипус многу помага), масло или спреј од диво оригано. Мене тоа ептен ми помогна како помала стрептокока кога закачив.Се прскав во носот, може не е пријатно на вкус пошто подгорчува малку ама ептен е здраво и корисно.
Malata ima bakterija vo nos moraxsela prosledena so mnogu rastecen nos i kaslica koja od suva so inhalacii stana vlazna ama ne se namaluva.Krvna slika i crp vo ponedelnikot pravevme uredni se.Maticen vika nema potreba od antibiotik sto e ok krvnata slika.Denes ja nosevme i vo Kozle da ja slusnat, ok nema spusteno na gradi, bez da i napravat nova krvna slika i prepisaa odma sumamed za bakterijata. Za kaslicata nisto ne rekoa.Aj vase mislenje dali da dadam sumamed ili da lecam so kapki i mast
Мораксела не се лечи со антибиотик. Нема потреба. Лесна бактерија е. Едино ако прави фрка повеќе од една недела па тогаш.
Mene eden pedijatar mi ima kazano deka moraxselata znaela da bide i po opasna i od streptokokata i da napravi pneumoija. Ke se konsultiram so uste eden doktor pa ke vidam.Mnogu kasla mi e strav da ne mi spusti na gradi.Prativ maz da kupi sirup za smiruvanje mu dale Mucoplant na koj pisuva dena ne e za deca pod 3 god i mi bese strav da i go dadam
@pepapa да сум на твое место, сепак би го дала сумамедот. Во меѓувреме се инхалиравте на своја рака или по препорака на матичен? Едно комшиче ја имаше неодамна истава бактерија во нос, со слични симптоми.Пиеше антибиотик. На едни пријатели малиот често ја фаќа, ја проаѓа само со капки. Секој организам е приказна за себе.
Nisto ne pravam na svoja raka, po preporaka od maticen inhaliravme. Mnogu cesto ja ima malata ovaa bakterija, nekolku pati bez nikakvi simptomi, a sega so bas jasna slika deka ima bakterija. Ke ja tretirame nekako od utre.Tuku kako bi ja zastitila od ovaa bakterija navistina neznam
И мојата ја имаше пред некое време..качи тт два-три дена, одевме една недела со маст, но безуспешно..тт не и се повтори, но целата беше де затната, де растечена, кашлаше многу...после морав антибиотик амоксиклав 7 дена..веќе после 3, 4 дена беше речиси како нова..