Незнам ама ми дојде и мене тоа на ум, ќе и провериме и здрава кога е. Претходниот пат на едната крвна беа 9, а кога подоздраве (не скроз здрава беа 12). Може така и се бори организмот па и паѓаат при вируси толку... Утре ќе направиме пак крвна слика, па и здрава кога ќе биде скроз уште една.
Добро утро женски, да ве прашам, дали им се случило на вашите деца додека спијат да свират низ нос додека дишат ? Значи, нема проблем при дишење, само свиреж се слуша од носот. Панцеф пие 5 дена више.
Не фати со синко во четвртокот нешто, јас еден ден имав повраќање и гадење, а тој 2 дена повраќање, гадење, страшна малаксаност, значи 2 дена во раце ми седеше буквално и бараше да се гушка, апетит нула. Мина тоа, и бидејќи во тие денови вкупно 4-5 банани изеде и друго ништо, немаше столица воопшто. Два дена беше океј, само без апетит, од завчера доби гасови многу и се жалеше дека го боли меше, и вчера почна пролив. 7 пати вчера какаше, денес до сега 4. Вака е океј, весел, бара храна, давам течности многу и пробиотик. Дали може стомачен вирус да се развива вака, прво повраќање па пролив? И што можам друго да му дадам да се смири?
Стомачен вирус е. Пробај чај од нане да му дадеш, повеќе течности,електролити и пробиотик обавезно. Јас давам и фурал сируп кога има повеќе денови течна столица
Фала за инфо. Дека многу пати до сега била со затнат нос, и сега прв пат слушам вакво нешто, чудно ми падна. Не дека кај мене или кај сопругот немам чуено, ама ај си велам дека е кај неа, па да прашам
Кај моите деца вака ротата беше, прво повраќање и температура, после ден два почна диареата, кај син ми ( беше 9 + месеци тогаш) траеше 10 дена, кај ќерка (4 години ), 2 -3 дена симптомите ги имаше. Така нудев, електролити, пробиотик, лесна храна ... Со лесно!
На вечер најмногу се крева температура и не спаѓа лесно. Ќе ја расониш ќе ја разладиш земи во коритце вода млака ставија и потурај ќе спадни, ако и по ова не спаѓа на доктор.
Ова личи на полазано, не на алергија од храна. Само овде го има? Иначе обично сирупи даваат, Лоратадин, Зиртек, Аериус...
знам да ми беше у близина ќе ти речев да дојдам. специјалност ми се такви "зафати" ама да речам на мајка да копа у стапало мислам ќе ми излезе преку тел и ќе ме задави.
Да беше тука ќе ме поштедеше од стрес и 300 филмови што си ги направив, ќе и го извадеше веднаш влакното
15кг нецели, 5мл и давам блокмакс, сега наполни 3г, ама денски и спаѓа од таа доза ... Спадна по 3 часа со разладивање... не знам што ќе беше ова Фала ви