Кучешка кашлица е ларингитис (бар кај малиот беше така) би требало инхалации да ви дадат. Правев со кортиар мислам се викаше и физиолошки, а за нос оперил или септаназал ако е затнат.
Исто е и мојата. Ништо не ни дадоа ни инхалации, се мислам летизен да и дадам. Викаат кромид помага, чај од кромид и јаболко. Ама мојата веќе од сите витамини, спрејови, капки уплав има, ништо не можам да и дадам, на ништо уста веќе не отвара
Антибиотик ви дадоа лу? Инаку да штом е високо треба да има и бакт. Инф. Можеби е комбинација вирус и бакт. Се надевам брзо ќе помине.
Тргнавме во градинка пред три недели и одма болни. Две недели детето е со зелен секрет од нос кој никако не запира и му се слева на грлото поради што кашла многу. Крвна слика уредна, брисеви негативни, температура нема, на доктор го слушаат на секои два дена и нема ништо на гради. Терапијата ни е само инхалација со синомарин и да даваме витамини. Дали некој има вакво искуство, се' е во ред, а никако да сопре секретот од нос еве веќе две недели? Некој природен лек за запирање на секрет од нос? Инаку сме 15 месеци.
Лош е преводот. На официјалното пишува над 12 г и возрасни 15мл. До тогаш 10мл, поделено во две дози.
Сабајле и навечер правевме. Еден го држи, он вришти, друг маската со сила и тоа е. Го истрауматизирав за сите пари, мразам инхалации више задно да е
Isto ke bide...prvpat koa probavme pred 4-5 meseci taka bese i doktorkava rece batali sabutamol sirupce ama sea vika inhaliraj
Јас морав да интервенирам одма зошто кај мене немаше на залиха а почнуваше пак да кашла, сама сум дома со дете, до пред 1 недела пиеше антибиотик и морав да почнам. Ризик на своја рака. Ќе ти пишам за ден два дали ќе има резултат.