Малиов е цела вечер и сега со температура од едната страна на вратот му е отечено, секако ќе го носам на лекар матичната му е втора. Што може да му е?
Заушки да не се ? Обично 2те страни отекуваат ама може прво едната па покасно дугата вака кај другарка беа
Брис од грло чист, брис од нос покажа мораксела. Читам стари мислења, само со спреј од диво оригано се чисти ама детево качува температура 2 пати во денот, еве ноќеска до 39.4 качи и плус кашла многу. Во овој случај би се дал антибиотик? За кратко ќе го носам кај матичниот ама чисто ме интересираше искуства.
Моите пиеја антибиотик за мораксела. Качуваа висока температура која тешко се симнуваше, плус спуштија на гради. Комбинација беше вирус плус мораксела. Многу досадна бактерија, 2-3 пати се повтори.
Zdravo majki Deteto mi ima 2 godini i vcera zelo i izelo edno od ovie vitaminski mecinja na sambucol. A na niv pisuva od 4 godini deka se davaat. Posle toa mi se pozali na stomakot i imase potenka stolica Pa sakav da prasam dali bi mozelo da ima nekakov problem? Fala vi mnogu
Да видиш кс да не има плус и вирус. Син ми вака беше стрептокока во нос, црп ниско но кс вирус покажа ама не беа параметритр лоши 5 ден темп качуваше само цитерал во нос ставав, не дадов антиб да пие
Da proverite mononukleoza. Nas isto letoska ni bea poteceni zlezdite na vratot i od kaj paskalov odma ne pratija da ispitame izleze pozitivno. Od nigde nikade, bas letoska ne idese vo gradinka edino od nadvor decata.
Не знам што вирус е у прашање ама знам дека после син ми кој прилично лесно помина ме покоси и мене и еве ме една недела со кашлица јака и болки во уши.
Ne e od toa, toa se vitamini crn bozel i vit c, a toa sto pisuva nad 4 god e zosto se vo forma na pastili za lizenje pa pomali deca moze da se zadavat, za pimali ima sirup ist kako mecinjata. Mozebi ima nekoj stomacen virus sega toj viree
Грешно пишав, користев замена на цитерал турските во една приватна аптека ги најдов не знам како се викаа
Големиот 5 години има стомачен вирус, поврати два пати во 9 и во 10 сабајле, од тогаш нема повратено ама се жали дека го боли меше, плачи одвреме навреме. Дадов наусолвит капки нане голтка по голтка и пробиотик Што да дадам за мешето друго? Кога да давам по поголема количина течност и кога и каква храна?
Фала ви за советите. Бевме кај матичниот и рече најдобро е локално да се чисти, досадна била бактеријава, веќе пиел прошлата недела панцеф и не треба пак. И му викам добро докторе а температура до 39.4 што качува и да го слушневте и да го погледневте грлото. Го виде и рече оф не очекував дека е до толку, мора антибиотик тогаш. И еве земавме амоксиклав ни препиша...