Класична настинка, носе течење, солзење очи, затнато носето, 6ипол години е, што да му давам за да го крене? Сте давале нешто. Нема тт, не кашла многу, кива и нос тече и што ќе му се слее кога ќе шмрчне знае да се закашла
Исти ми се двајцата дома. Цедиме портокали, маџун давам, чајчиња, чистиме нос, прскаме солена вода. Е на малово само му чистиме нос. Грев е. Кива, солзи му течат сами, а се окезил весел е.
Некогаш давам на ќерка ми млака вода со лимон и мед, додавам 5 капки прополис. Знае да помогне. Сега ми се двајцата со некоја сува кашлица, за греота, одлучив да ги лечиме на германски начин, со чист воздух (ги носиме до Водно ), само чистам нос кај бебе со носко, ќерка дува, синомарин +мералис за бебе, синомарин +оперилП за ќерка, да видиме дали ќе помине вака. Фингерс кросд
Искрено сакам да пробам без Виранто. Баш претераа со цената. Па не сме луди мајко му. Засега ќе се трудиме вака па ќе видиме.
На база на витамини со екстракт од црн бозел. Има цинк, витЦ и екстрактот. Среќа ми пројаде и пропи сега триста работи па само пикам.
Јас една работа сфатив кај вирантото,она што е полесна настинка,нос,слаба тт,итн демек помага,а можело и без него.Секако ќе поминело и со вит ц,супи,овошје.Она што е потешка вироза,вирус,бактерија,спуштање на плуќа џабе си даваш виранто,секако нема да спречиш.
Така е. Нема ништо посебно во Вирантото. 600 денари у Зегин - 595 поточно. Ја иам мирна психа кога ми е дома.
Бактерија од мое искуство на синко се лечи со антибиотик ама сируп. Не локално. Ама при настинка ако дадеш виранто веднаш штом видиш растечен нос може да спречиш појака вироза. Може и не мора. Ја си имам дома, секако е јака доза витамини, а моево не е јадач некој, па да знам ке дополни со јадење. А беше 300.
Јас искрено ниту еднаш не им спречив и секогаш го давав уште кога ќе ги осетев по очиња и мирис дека се разболуваат.Може кај моите деца не делува што знам.Ама веќе немам намера да го давам.
Јас немам искуство многу, два пати спречи вирус, ама не можам да гарантирам дека е од него или вирусот бил таков. Два дена температура и толку. Други два пати компликации имаше.
Мене првпат лани коа ние фативме ковид превентивно ми го даде матичната нејзина. Ја и мм ковидосани она ништо,ама не му препишав заслуга. После истото шишенце го дотрошив кога тргна во градинка, на првиот мрсул. Пројде само со мрсул. Одеше без прекин од Фев до Јуни во градинка. Сега го купив за психа моја највеќе.
не знам искрено точно колку ама стално кога одам на педијатар ме прашува што имам дома дали оперил, септоназал тоа да ставам што значи со подолг рок се