Многу течности, чистење нос и ќе истерате. Јас давам и Ц и Д, ама тоа му е во стандар витамини периодов. Евентуално поголема доза од стандардни витамини и повеќе луфтирање. Нека минува со лесно
Па така и постапив, дефендилот од 4мл го качив на 5, 2 витЦ на ден, 1 Д и плус едни мултивитамини на Џејмисон земав. Чистиме нос 3 пати на ден со физиолошки, многу мандарини и луфтирање, по германски и јас овој пат
Да се пријави некој ако има со стомачен вирус... Сите не' реди. Прво најмалото, од вечерва ние тројца. Траеше нецел ден кај малото, се надевам и кај нас толку ќе е. Нешто поефикасно против гадење, а да не е кока кола, наусолвит и слично? Оти ништо не помага.
Синко закачи нешто пак. Нема висока температура, малце е потопол од обично, нерасположен и плачлив, денес проливче малце, да давам нешто? Пробиотик, виранто парацетамол?
Скап е, а кај нас воопшто не се покажа да делува. Ниту ја спречи настинката, ниту пак ја излечи. Џабе фрлени пари.
И јас почнав вака. Првите ден-два по германски. За среќа освен ларингитот во Септември што го затера на два пати во септември се останато вака го проаѓаме . Леле и колешката вчера кажуваше дека кај малиот нејзин во градинка исто харал, ама некоја лоша ватијанта со многу висока тт. Само ова нека не заобиколи. Кај со киселиниве не можам да се справам деновиве, цело време ги осеќам во хранопровод и грло. Не е лошо да вклучам може некој пробиотик периодов за сите
Да ти кажам добар е, мандариниве чудесни биле Шала на страна не беше за на доктор зошто нит тт имаше нит сериозно беше болен, па лесно прекративме.
Вклучи обавезно. Ние сме веќе добри, т.е немаме ни повраќање ни пролив, ама за разлика од децава, јас и мм ко претепани сме, не можеме да мрднеме. Ужасно е чувствово. Температура немаше никој од нас.
Мајки орл доктор дежурен во козле има сега да одиме? Или на детска клиника. Вртам по телефони никој не се јавува.
Мандарините ни се главни во мени веќе 2-3недели. За среќа оваа година па и има убави за разлика од лани што не се погодуваа. И мене ми се обавезно на мени со јаболките
Амоксиклав сируп за дете 3 години по колку и на колку часа се дава, др не ми пишала и овие у аптека ме ми пишале , читам по 25мг на колограм ама на колку часа неможам да разберам, вели најмалку 4ч, ако давам по 3,75мл на колку часа да му давам?
Се пие 2 пати на ден, на 12 часа. За 3 години е околу 3мл мислам ама зависи од килажа, прашајте во аптека.
Ќерка ми е 13,5 кг и пиеше 4 мл на 12 часа, ама Кларипен, а Аугментин 3.5 мл претходно пиеше, на истата килажа.